Θοδωρής Φραντζέσκος: «Η οικονομική καταστροφή των γονιών μου με ωρίμασε»

«Έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι στο οποίο ζούσαμε»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θοδωρής Φραντζέσκος: «Η οικονομική καταστροφή των γονιών μου με ωρίμασε»

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένος σήμερα 9/11 ο Θοδωρής Φραντζέσκος ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη δύσκολη περίοδο των νεανικών του χρόνων.

Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε πως ήρθε αντιμέτωπος με ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά του. Να τονίσουμε πως καλεσμένη ήταν και η Βούλα Πατουλίδου, η οποία μίλησε για τον προπονητή του τένις.

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Φραντζέσκου

«Το καλό σε μένα ήταν ότι σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση μπαίνεις σε μια διαδικασία σκέψης όπου ωριμάζεις, δεν παύει όμως μια καταστροφή να είναι καταστροφή. Αυτό το λέω τώρα, τότε ήμουν μέσα σε ένα σοκ όπου δεν υπήρχε τόσο πολύ η αίσθηση του τι γίνεται, απλά ήταν μια αλλαγή.

Δεν το βιώνεις όταν είσαι στην ίδια την κατάσταση μέσα. Δημιουργείται ένας μηχανισμός επιβίωσης μέσα σου όπου σε κάνει να παλεύεις. Από εκεί και πέρα, όταν χαλαρώσει λίγο το πράγμα, μετά μετρά τις πληγές σου», εξομολογήθηκε ο Θοδωρής Φραντζέσκος.

Όσο για τον χωρισμό των γονιών του, ανέφερε: «Έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι στο οποίο ζούσαμε. Φύγαμε και πήρα μόνο το μαξιλάρι μου, τώρα που το λέω βέβαια έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια (…) Υπήρξε μια έντονη αναταραχή, είχαν χωρίσει οι γονείς μου μετά από αυτό το γεγονός».

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Φραντζέσκο

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1986 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του πάνω στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης ενώ λίγο πριν το τέλος των σπουδών αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Τελικά έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου πέρασε με επιτυχία και ξεκίνησε τις σπουδές του.

Τελειώνοντας τις σπουδές του ως ηθοποιός, ξεκίνησε να συνεργάζεται ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο. Το 2015 πρωταγωνίστησε μαζί με την Ελένη Ράντου στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου Φιλουμένα. Την ίδια χρονιά έκανε και το τηλεοπτικό του ντεμπούτο συμμετέχοντας στην τηλεταινία Κάνε το βήμα.

Ακολούθησαν οι τηλεοπτικές του συμμετοχές στις σειρές Ηρωίδες, Τρίχες και Ταμάμ την ίδια χρονιά. Το 2016 πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση Άννα Καρένινα στο Εθνικό Θέατρο. Από το 2016 μέχρι το 2017 ήταν μέρος του καστ της καθημερινής δραματικής σειράς του Alpha TV Σαν Οικογένεια υποδυόμενος τον Θάνο.

Το 2019 έκανε μία έκτακτη εμφάνιση στη σειρά εποχής Η ζωή εν τάφω στην ΕΡΤ1. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό με το ρόλο του Τούρκου Κερέμ Καρτάλ στη δραματική σειρά εποχής του Μανούσου Μανουσάκη Το Κόκκινο Ποτάμι.

Εκεί τη σεζόν 2019-2020 υποδύθηκε τον φίλο του κεντρικού ζευγαριού της σειράς του Open TV κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ο ίδιος δήλωσε για την παρουσία του στη σειρά: "Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, διότι είχα την ευκαιρία να συστηθώ στο ευρύ κοινό μέσα από μια τόσο αξιόλογη δουλειά, η οποία είχε να κάνει με ένα συνταρακτικό γεγονός για τον ελληνισμό.

Αισθάνομαι δικαιωμένος, διότι έκανα υπομονή για πολλά χρόνια, γιατί τέλειωσα τη σχολή του Εθνικού το 2014. Ο ρόλος αυτός εκπροσωπούσε την αξία, την ηθική και τα πιστεύω του ανθρώπου που δεν λυγίζουν σε καμία συνθήκη. Προσωπικά και ο ίδιος έχω έναν αξιακό κώδικα που μου επιβάλλει τη δικαιοσύνη."

Αμέσως μετά το ρόλο του Κερέμ ακολούθησε αυτός του Παναγή στην καθημερινή κωμική σειρά της ΕΡΤ1 Χαιρέτα μου τον πλάτανο. Εκεί τη σεζόν 2020-2022 υποδύεται έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες του τηλεοπτικού χωριού, συμπρωταγωνιστώντας μαζί με την Πηνελόπη Πλάκα.