Ξέσπασε ο Γιώργος Καραμίχος - «Φτάνεις σε ένα σημείο που δεν θέλεις να δουλεύεις»

Με αφορμή τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Γιώργος Καραμίχος - «Φτάνεις σε ένα σημείο που δεν θέλεις να δουλεύεις»

Ο Γιώργος Καραμίχος ήταν καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης (9/11) στην εκπομπή The 2night Show, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα Me Too και στις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί ανά καιρούς στο χώρο του θεάτρου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι καταγγελίες στάθηκε με ενεργό τρόπο στο πλευρό των θυμάτων και καταδίκασε τα όσα γίνονται.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καραμίχου

«Όταν είσαι σε μια συνθήκη που συμπεριφέρονται κακοποιητικά, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Θεωρείς ότι μόνο έτσι μπορείς να δημιουργήσεις αλλά υπάρχει σίγουρα άλλος τρόπος κι αλλάζει.

Πολλές φορές κι εγώ είχα απότομο τρόπο και δεν αντιδρούσα σωστά αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο να νιώσουν τόσο άσχημα οι μαθητές μου. Η πίεση είναι πολλή κι αν δεν υπάρχει σωστή παραγωγή από πίσω… Δεν πρέπει να συγχωρεθεί, αν είναι μεγάλο ταλέντο… Δεν είσαι υπεύθυνος να συνθλίψεις κάποιον για ένα αποτέλεσμα.

Η πράξη ενός κακοποιητικού ανθρώπου πρέπει να τιμωρηθεί. Φτάνεις σε ένα σημείο που δεν θέλεις να δουλεύεις. Έχω πει όχι σε κακοποιητικούς ανθρώπους γιατί άκουγα ότι δεν είναι καλή η συμπεριφορά τους.

Δεν είχα ακούσει για βιασμούς και τέτοια αλλιώς θα είχα επέμβει. Έλεγα όχι σε ανθρώπους που έβλεπα ότι δεν είναι ειλικρινείς, όσο κι αν μου άρεσε η δουλειά. Επί σκηνής δεν κάνεις ψυχοθεραπεία εσύ αλλά θεραπεύεις το κοινό», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.

«Υπήρχαν μέρες που δεν είχα ένα δολάριο να πάρω ένα σάντουιτς»

Στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» και στη Γεωργία Ευσταθίου μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/11) ο Γιώργος Καραμίχος. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Αμερική (δείτε εδώ γιατί πραγματικά επέστρεψε στην Ελλάδα) ενώ μίλησε και για τα παιδιά του.

"Έμεινα εννέα χρονιά στο Λος Άντζελες, γύρισα γιατί είχαν παγώσει τα πάντα στην Αμερική. Με έκανε να γυρίσω η σειρά "Ήλιος". Το πρώτο φαγητό που έφαγα με το που ήρθα στην Ελλάδα, ήταν τα γεμιστά. Στην αρχή ήταν δύσκολα, ζορίστηκα, χρειαζόταν να κάνω διάφορες δουλειές για να επιβιώσω. Υπήρχαν μέρες που δεν είχα ένα δολάριο να πάρω ένα σάντουιτς.

Ο γιος μου προτιμάει να μένει στην Ελλάδα, δεν το συζητάει να γυρίσει πίσω. Για το γιο μου θέλω να είμαι μπαμπάς, όχι αυτός που αναγνωρίζουν οι άλλοι. Με την κόρη μου για χρόνια δεν ήταν εύκολη η σχέση μας, τώρα είναι εξαιρετική. Περνάμε πολύ καλά μαζί".