Γιώργος Καραμίχος: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον λόγο που επέστρεψε στην Ελλάδα

«Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα είναι μικρή αγορά, άρα και το επίπεδο παραγωγής χαμηλό»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Καραμίχος: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον λόγο που επέστρεψε στην Ελλάδα

Μια εφ' όλης της συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Καραμίχος στο tv Typos, ο οποίος μίλησε για την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στον Ήλιο, -δείτε εδώ το φινάλε- αναφέρθηκε μέσα σε όλα και στο πώς βλέπει την αναγέννηση της Ελληνικής μυθοπλασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Καραμίχου

Πώς αποφασίσατε να επιστρέψετε στα εγχώρια τηλεοπτικά δρώμενα; Έχετε κάνει έναν ενδιαφέροντα κύκλο στο εξωτερικό.

«Η πανδημία είχε φρενάρει όλες τις παραγωγές στο εξωτερικό όταν δέχθηκα την πρόταση. Είχα ανάγκη να παίξω και στα ειρηνικά. Άλλη χαρά νιώθει το στόμα όταν αρθρώνει φθόγγους στη μητρική γλώσσα. Κι επίσης, λόγω των συνθηκών, ήθελα να βρίσκομαι στην Ελλάδα, κοντά στους γονείς μου και με όλη την οικογένεια κοντά.

Μολονότι δεν είμαι στη Βέροια, αισθάνομαι ότι έχω καθημερινό διάλογο με τους γονείς μου γιατί ξέρω ότι με χαίρονται καθημερινά στις οθόνες τους. Ήταν ένα δώρο αυτού του είδους η επικοινωνία. Με έναν περίεργο τρόπο με έφερε πιο κοντά στους ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ. Οι εκπρόσωποι μου στο εξωτερικό συμφώνησαν με την επιλογή μου και οι ουσιαστικές σχέσεις δεν χάνονται ούτως ή άλλως».

Η φετινή σεζόν σήμανε και την «αναγέννηση» της ελληνικής μυθοπλασίας. Πρόβες παραγωγές, οι περισσότερες από τις οποίες προσεγμένες. Ποια είναι η γνώμη σας;

«Δεν βλέπω τηλεόραση οπότε δεν έχω συνολική εικόνα. Κατάφερα να δω μισό επεισόδιο από τα «Καλύτερα μας Χρόνια» και μου άρεσε πολύ. Αισθητικά και ουσιαστικά. Αλλά δεν έχω δει άλλες σειρές για να έχω συνολική άποψη. Είναι πολύ θετικό ότι η ελληνική μυθοπλασία αποκαθίσταται. Ο κόσμος στα δύσκολα ξεκουράζεται σε ό,τι έχει αξία για τον ίδιο και εκτιμά τους αρμούς που τον κρατούν ενωμένο. Οι τελευταίες παραγωγές ως ένα βαθμό αναπληρώνουν το κενό των παλιών ελληνικών ταινιών».

Εχοντας δουλέψει στο εξωτερικό, πώς κρίνετε το επίπεδο των ελληνικών παραγωγών;

«Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα είναι μικρή αγορά, άρα και το επίπεδο παραγωγής χαμηλό. Αλλά χάρη στην υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτές τις σειρές το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπέστατο. Και η τηλεόραση είναι αντιπροσωπευτική του κοινού της».

Γιώργος Καραμίχος αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον λόγο που επέστρεψε στην Ελλάδα

«Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι όλοι τα ξέρουμε και κάνουμε τα στραβά μάτια»

Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε στο 7 Μέρες TV και τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος καλλιτεχνών τις τελευταίες ημέρες.

Η Ζέτα Δούκα και η Κατερίνα Γερονικολού κατήγγειλαν πρόσφατα την ψυχολογική και λεκτική βία που υπέστησαν σε θεατρική παράσταση από συνάδελφό τους ηθοποιό και σκηνοθέτη. Σας σόκαραν αυτές οι αποκαλύψεις; Έχετε βιώσει κι εσείς παρόμοια εμπειρία;

Δεν με σόκαραν υπό την έννοια ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάποια στιγμή. Είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια σε όλους τα ονόματα κάποιων διαταραγμένων προσωπικοτήτων (που, δυστυχώς, συχνά κατέχουν και θέσεις εξουσίας) που προσπαθούν να ασκήσουν βία σε άλλους, προκειμένου να ξεφύγουν από τα άλυτα ψυχολογικά τους θέματα. Και είναι καιρός να ξεμπροστιάσουμε τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται καταστάσεις σε οποιονδήποτε επαγγελματικό στίβο.

Δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει κάποιο αντίστοιχο, αυτής της έντασης, περιστατικό αλλά ναι, κάποιοι και κάποιες ηθοποιοί είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνουν ζημιά στην καριέρα μου κινώντας νήματα εξουσίας. Είναι σαφές ότι λειτουργούσαν λόγω προσωπικών ανασφαλειών, γι’ αυτό και τους έχω συγχωρήσει πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πληγωνόμουν όταν συνέβαινε.

καραμίχος καταγγελίες

Η Ναταλία Τσαλίκη πρόσθεσε ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Υπάρχουν τελικά τόσοι πολλοί αποδέκτες αντιστοίχων συμπεριφορών;

Ναι. Και όχι μόνο στον χώρο της υποκριτικής. Στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, όπως και μέσα στα ίδια τα σπίτια, ενδοοικογενειακά, «ευδοκιμούν» πολλά δηλητήρια και βίαιες συμπεριφορές. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι, πολλές φορές, όλοι τα ξέρουμε και κάνουμε τα στραβά μάτια, ή δυστυχώς, επιδεικνύουμε μια αδικαιολόγητη ανοχή.

Δεχτήκατε στην επαγγελματική διαδρομή σας σεξουαλική παρενόχληση;

Όχι. Με έχουν φλερτάρει αντιεπαγγελματικά, αλλά επειδή είμαι και λίγο αφελής δεν τα πιάνω αμέσως. Μου τα έλεγαν άλλοι μετά. Απροκάλυπτα πάντως, δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε χώρο εργασίας. Τι να πω! Ίσως με φοβόντουσαν λίγο γιατί κατά βάθος είμαι βλάχος και αυτό μπορεί να τρομάζει τις πονηρές προθέσεις.