Ήλιος: Το τέλος όλων των ζευγαριών

Αποκλειστικό ρεπορτάζ!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ήλιος: Το τέλος όλων των ζευγαριών

Οι ήρωες της σειράς Ήλιος, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν πόνεσαν, κινδύνευσαν, ερωτεύτηκαν, πληγώθηκαν, ξανασηκώθηκαν και τώρα ήρθε η στιγμή για το μεγάλο φινάλε του φετινού κύκλου που σε κάποιους θα φέρει τη λύτρωση και σε κάποιους άλλους ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα που θα ανατρέψουν τα πάντα στη ζωή τους.

Το μέλλον των ζευγαριών στον Ήλιο

Η Αλίκη και ο Δημήτρης είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ. Οι δυο τους πέρασαν πολλά και τώρα ήρθε η στιγμή να ενώσουν τις ζωές τους και να επισφραγίσουν τον έρωτά τους με τον γάμο τους. Παρά τις δυσκολίες, η αγάπη τους παραμένει δυνατή.

Το γεγονός ότι ο Δημήτρης έχει κοντά του και την κόρη του Μαριάνθη που λατρεύει την Αλίκη, τον κάνει ακόμη πιο ευτυχισμένο. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ότι η Ελένη κι ο Μανώλης αποφασίζουν να φύγουν κρυφά, παίρνοντας μαζί τους και τη δυσαρεστημένη Μαριάνθη. «Δεν θέλω να έρθω μαζί σας. Θέλω να μείνω με τον μπαμπά. Του υποσχέθηκα ότι θα είμαι στον γάμο του», τους λέει, αλλά εκείνοι την πείθουν να τους ακολουθήσει.

Τα πράγματα παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή που σηματοδοτούν νέες εξελίξεις. Ο Μανώλης βρίσκεται δολοφονημένος. Αυτοί που τον σκότωσαν, πιστεύοντας πως τα χρήματα βρίσκονται στην κατοχή του Δημήτρη, απειλούν τον Δημήτρη. «Αν δεν μας παραδώσεις τα λεφτά, να ξέρεις ότι δεν θα ξαναδείς τους αγαπημένους σου και όπως έχεις καταλάβει δεν αστειευόμαστε», του ξεκαθαρίζουν.

Ο Δημήτρης είναι σε αδιέξοδο ή καλύτερα σε απόγνωση. Παρά τα προβλήματα, η μεγάλη μέρα φτάνει και Δημήτρης και Αλίκη πηγαίνουν στο δημαρχείο και ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης. «Θα σε αγαπώ για πάντα. Δεν ξέρεις πώς περίμενα αυτή τη στιγμή», της λέει εκείνος όλο τρυφερότητα κι εκείνη πέφτει στην αγκαλιά του. Η αίσθηση του κινδύνου όμως που νιώθει, δεν λέει να φύγει.

Η μεγάλη απόφαση

Ο Φίλιππος και η Διώνη ακολουθούν το σχέδιο του Δημήτρη και μεταφέρονται σε ξενοδοχείο, ενώ αυτός που τους απειλεί συνεχίζει να τους παρακολουθεί και δεν θα σταματήσει αν δεν πετύχει τον στόχο του. Τα πράγματα φτάνουν στα άκρα όταν η Διώνη που πιστεύει ότι κινδυνεύουν, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το όπλο του Φίλιππου. Εκείνος τρομάζει. «Επρεπε να το κάνω. Φοβήθηκα», του εξηγεί.

Ήλιος Διώνη Φίλιππος

Από εδώ και πέρα το ζευγάρι δεν θα νιώθει πουθενά ασφαλές καθώς το μυστήριο γύρω από τους άγνωστους διώκτες του πυκνώνει, ενώ δύο αινιγματικά μηνύματα το σοκάρουν. «Οπως έχουν έρθει τα πράγματα πρέπει να φύγουμε στο εξωτερικό. Εδώ η ζωή μας κινδυνεύει. Δεν βρίσκω άλλη λύση», λέει ο Φίλιππος στην κοπέλα κι εκείνη συμφωνεί. «Νομίζω ότι είναι το καλύτερο», του απαντάει και ετοιμάζουν τη φυγή τους. Ολα δείχνουν ότι έχουν πάρει τη σωστή απόφαση αφού ο Φίλιππος λαμβάνει ένα ακόμη μήνυμα από τον άνθρωπο που τον κυνηγά.

Το τελευταίο αντίο

Ο Νικήτας ετοιμάζεται να φύγει από την Καβάλα και να κάνει μια νέα αρχή, μακριά από το παρελθόν του, αλλά και τη Λήδα. Αυτή τη γυναίκα την αγάπησε πραγματικά και νιώθει μεγάλο πόνο που θα χωριστεί από εκείνη, αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Ξέρει ότι οι δυο τους δεν μπορούν να έχουν κοινό μέλλον όσο και να το θέλουν. Τώρα έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω το παρελθόν, τη φυλακή, τις κακές στιγμές και να κάνει ένα ξεκίνημα με νέο όνομα. Η Λήδα τον βλέπει τυχαία για τελευταία φορά πριν φύγει για την Αθήνα.

Ήλιος Νικήτας Λήδα

Η ταραχή της είναι μεγάλη. Οσο και να κοροϊδεύει τον εαυτό της δεν τον έχει ξεπεράσει. «Να ξέρεις ότι πάντα θα νοιάζομαι για σένα και θα σε σκέφτομαι με πολλή αγάπη. Σου αξίζει μια νέα αρχή και μια νέα ζωή», του λέει. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ό,τι έκανες για μένα. Ισως σε μια άλλη ζωή τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για εμάς τους δύο», είναι τα δικά του λόγια.

Το πάρτι μετατρέπεται σε τραγωδία

Ο Λαϊνάς δεν είναι ο μόνος που κινδυνεύει αφού στο στόχαστρο των εκτελεστών έχουν μπει τόσο η Αλίκη όσο και η Ελένη, οι οποίες βρίσκονται ξαφνικά σε κίνδυνο, καθώς η σπείρα εξακολουθεί να ψάχνει τα χρήματα που τους έκλεψε ο Μανώλης. Η Ελένη, τρομοκρατημένη πια, θέλει να φύγει από την πόλη, κρύβοντας τον πραγματικό λόγο από τον Δημήτρη. «Μη φύγεις. Οπου και να πας θα κινδυνεύεις.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», της επισημαίνει. Τελικά η μέρα του πάρτι για τον γάμο του Δημήτρη και της Αλίκης έχει φτάσει και όλοι είναι πανευτυχείς. «Να ζήσετε. Να είστε ευτυχισμένοι», τους φωνάζουν όλοι χαρούμενοι. Η Αλίκη και ο Δημήτρης πάνε να διασκεδάσουν επιτέλους με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Εχουν περάσει πολλά και χρειάζονται στιγμές ξεγνοιασιάς καθώς και να μοιραστούν την ευτυχία τους. Ομως κάποιος λείπει από κοντά τους και αυτή η εξαφάνιση δεν είναι καθόλου τυχαία και θα δρομολογήσει όλα όσα θα συμβούν στο εξής. Το πάρτι του γάμου μπορεί να ξεκίνησε όμορφα αλλά δεν θα τελειώσει με τον ίδιο τρόπο αφού όλα θα ανατραπούν. Ζωές θα κινδυνεύσουν και τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Η χαρά γίνεται εφιάλτης. Οταν συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί θα είναι αργά και αυτό που θα ακολουθήσει είναι κάτι που δεν το περιμένει κανείς.