«Συλλυπητήρια στην...» - Συντετριμμένη στο Πρωινό η Σκορδά στο πλευρό του Λιάγκα

Ο θάνατος που τους "πάγωσε"

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Συλλυπητήρια στην...» - Συντετριμμένη στο Πρωινό η Σκορδά στο πλευρό του Λιάγκα

Την είδηση του θανάτου του Χρήστου Κυριαζή μετέφερε ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης, στον αέρα της εκπομπής Πρωινό, με την Φαίη Σκορδά να είναι συντετριμμένη στο πλευρό του πρώην συζύγου της, Γιώργου Λιάγκα.

Ο επιτυχημένος τραγουδιστής που έδινε μάχη με τον καρκίνο, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/11

«Ήταν μόνο 68 χρονών...Συλλυπητήρια στην οικογένειά του», είπε ο Γιώργος Λιάγκας, ενώ από την άλλη η Φαίη Σκορδά αναφώνησε «πω πω πω! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Κρίμα, κρίμα...»!

Η αντίδραση Σκορδά - Λιάγκα στο Πρωινό με την είδηση του θανάτου

Ποιος ήταν ο Χρήστος Κυριαζής

Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.

Χρήστος Κυριαζής θάνατος

Λίγο καιρό αργότερα, βρέθηκε με την κιθάρα στο χέρι, στην Ιταλία. Εκεί πέρα από τις ανησυχίες του, απέκτησε και γνώσεις γύρω από την τέχνη, το έπιπλο, το ντεκόρ και την αισθητική. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 2,5 χρόνια και ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση χωρίς όμως ποτέ να ξεχάσει τη μουσική. Έτσι, το 1986 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Όταν καθόμαστε σπίτι». Σε αυτό το άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια «Έλα μωράκι μου», και το ομώνυμο ενώ στο δίσκο συμμετείχε και ο Γιώργος Μαργαρίτης με το «Μπρικάκι».

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα!

Οι τελευταίοι δίσκοι του: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), "Χαμένος Νικητής" (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων: «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι», κ.λπ.