Χρυσηίδα Δημουλίδου: «Η Μύκονος δεν ανήκει στους Έλληνες αλλά στους βαθύπλουτους ξένους»

«Έχω να πάω στην Ψαρρού κοντά στα 15 χρόνια»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χρυσηίδα Δημουλίδου: «Η Μύκονος δεν ανήκει στους Έλληνες αλλά στους βαθύπλουτους ξένους»

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου συνηθίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και έτσι αυτή τη φορά αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη Μύκονο. Η γνωστή συγγραφέας μίλησε στο Mykonos Post και τη Γεωργία Περιμένη, για το πόσο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια το νησί των Ανέμων.

Οι δηλώσεις της Χρυσηίδας Δημουλίδου για τη Μύκονο

Τι αλλαγές έχετε παρατηρήσει στο νησί μέσα στα χρόνια; Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι «παραφωνίες» της Μυκόνου;

Η Μύκονος που πρωτογνώρισα και λάτρεψα, δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή εικόνα της, που ίσως λόγω ηλικίας, δεν μου πάει πια. Τώρα αποζητώ κάτι πιο ήρεμο, το νησί είναι για νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεφαντώσουν, κι εγώ αυτά τα βαριέμαι. Πέρα από αυτό με ενοχλεί που οι Έλληνες είναι εξαφανισμένοι, δεν την επιλέγουν. Βλέπετε, έχει γίνει πολύ σνομπ, πανάκριβη και ξένη προς τους Έλληνες, ακόμη και σε όσους κατοικούν εκεί.

Κάποτε πήγαινες μόνος και έβρισκες παντού παρέες, πλούσιοι και φτωχοί, διάσημοι και άσημοι, ήταν ένα, διασκέδαζαν όλοι μαζί στα ίδια μέρη και κανείς δεν έκανε επίδειξη ισχύος, χρήματος, ονόματος, ομορφιάς, ρούχων και επώνυμων τσαντών. Αφήστε που δεν είχαμε τσάντες, ότι χωρούσε στην τσέπη μας, δηλαδή μόνο χρήματα και το κλειδί του δωματίου. Τώρα, ακόμη και Έλληνες που έχουν σπίτια, τους βρίσκεις με το σταγονόμετρο επειδή τα νοικιάζουν και όσοι δεν το κάνουν και διαμένουν σε αυτά, εμφανίζονται σπάνια, αυστηρά σε δικές τους παρέες. Οι πλούσιοι κάνουν παρέα μόνο με ομοίους τους και τα ελάχιστα πάρτι που γίνονται είναι αυστηρά πριβέ.

Χρυσηίδα Δημουλίδου Μύκονος

Υπήρχε για παράδειγμα ο υπέροχος Λάκης Γαβαλάς που ήταν η χαρά της ζωής αλλά και τόσοι άλλοι όπως ο Πάνος Ζήνας που έκαναν τα ωραιότερα πάρτι του καλοκαιριού και βρισκόμασταν όλοι μαζί, γνωστοί και άγνωστοι, Έλληνες και ξένοι, να διασκεδάζουμε και να φλερτάρουμε μέχρι πρωίας. Πόσοι έρωτες κι αν δεν γεννήθηκαν μέσα σ’ αυτά τα πάρτι. Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, τα πάντα έχουν αλλάξει, η Μύκονος δεν ανήκει στους ‘Έλληνες αλλά στους βαθύπλουτους ξένους που ζουν στον δικό τους κόσμο χλιδής και επίδειξης χρήματος, κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου, όχι επειδή δεν έχω τα χρήματά τους, αλλά επειδή οι συμπεριφορές τους είναι προκλητικές.

Έχω να πάω στην Ψαρρού κοντά στα 15 χρόνια και στην αγαπημένη μου Παράγκα και Super Paradise που κάποτε λάτρευα, πάνω από 10. Προτιμώ τις ήσυχες παραλίες, με φυσικό περιβάλλον. Στο νησί ερωτευόμασταν, κυρίως όμως διασκεδάζαμε. Tώρα, έχει γίνει πασαρέλα.

Tραγικές στιγμές μετά τον σάλο με την ανάρτησή της για τα Γλυκά Νερά

Σάλος έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγο καιρό με την ανάρτηση που έκανε η συγγραφέας, Χρησυίδα Δημουλίδου, όσον αφορά την υπόθεση στα Γλυκά Νερά με τον συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η συγγραφέας προκειμένου να αιτιολογήσει τα όσα έγραψε, βγήκε live στην εκπομπή Πρωινό αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να εξοργίσει τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά με τα όσα είπε.

Λίγες ημέρες, λοιπόν, μετά το περιστατικό αυτό η συγγραφέας ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook πως δέχεται απειλές για την ζωή της και πως θα χρειαστεί να ακυρώσει κάποιες εμφανίσεις της σε εκθέσεις γιατί φοβάται πως μπορεί να της συμβεί κάτι κακό.

«Λυπάμαι πάρα πολύ όμως αναγκάζομαι να ακυρώσω την εμφάνιση μου στην Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης, στις 7 Ιουλίου, όπως και σε κάποιες άλλες εκδηλώσεις, διότι δέχομαι μηνύματα με ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ αν εμφανιστώ εκεί. Ως εκ τούτου, τόσο εγω όσο και οι οργανωτές της εκδήλωσης θεωρούν πως δεν πρέπει να παρευρεθώ για την ασφάλεια μου. Όλα τα μηνύματα με τα ονόματα και τις απειλές, έχουν φωτογραφηθεί και θα παραδοθούν εκεί που πρέπει.

Λυπάμαι αφάνταστα για αυτή την ακύρωση, περίμενα πως κι πώς να σας ξανασυναντήσω όμως δεν θέλω να διακινδυνεύσετε και εσείς οι ίδιοι εξ αιτίας μου…Αισθάνομαι τόσο άσχημα, δέχομαι τέτοιο άδικο εξευτελισμό, που φοβάμαι μη βρεθώ σε κάποιο νοσοκομείο. Στα αλήθεια, γιατι να συνεχίζεις να ζεις σε τέτοιο κόσμο όταν η αγάπη σου και προσφορά για τον άνθρωπο μεταφράζεται ως κακό; Πόσο λυπάμαι…»!

Χρυσηίδα Δημουλίδου Γλυκά Νερά