«Πόση αρρώστια να αντέξει ο κόσμος...» - Οργισμένη η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Με αφορμή το Instagram της Έφης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Πόση αρρώστια να αντέξει ο κόσμος...» - Οργισμένη η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Λίγο καιρό μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη Κακαράντζουλα και την επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έζησε μία πολύ άσχημη εμπειρία, όταν ένας άγνωστος χρησιμοποιώντας το όνομα της δράστιδας την έκανε follow στο Instagram από έναν ψεύτικο λογαριασμό.

«Είναι ακόμη επικίνδυνη» είχε δηλώσει η Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγες ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Εφης Κακαράντζουλα με 15 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από ότι φαίνεται ωστόσο, το «φάντασμα» της ίδιας συνεχίζει να τη στοιχειώνει ενώ προσπαθεί να χτίσει τη νέα ζωή της, εμφανιζόμενη και στην εβδομάδα μόδας προ ημερών.

Οπως φαίνεται από ανάρτηση που έκανε λοιπόν η Ιωάννα, ένας λογαριασμός στο Instagram με το όνομα της δράστριας της επίθεσης εις βάρος της την έκανε... follow στο Instagram.

«Πόση αρρώστια να αντέξει τούτος ο κόσμος», γράφει η Ιωάννα στη πρώτη της ανάρτηση και παραθέτει στη συνέχεια παραθέτει το μήνυμα: «Αν είσαι κάποιος ανόητος που έκανε αυτό το fake προφίλ είσαι άρρωστος. Αν είσαι η ίδια, δεν υπάρχει τίποτα να ακολουθήσεις εδώ. Γύρνα στο σκοτάδι σου. Μπλοκ».

Η οργισμένη ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου Έφη Κακαράντζουλα

"Σπάει" τη σιωπή του ο Απόστολος Λύτρας: «Είχα δεχθεί απειλητικά emails για την υπόθεση της Ιωάννας»

O Απόστολος Λύτρας παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο Down Town και στον Κώστα Βαϊμάκη, μιλώντας για την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την δίκη για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε, αλλά και στην απόφαση του δικαστηρίου. Ενώ, τα λόγια του για την Ιωάννα, συγκινούν.

Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για την κατάληξη της δίκης;

Είναι αυτή που είχα από την πρώτη στιγμή: Μιλάμε για το έγκλημα απόπειρας ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη πράξη. Η ποσότητα του καυστικού υγρού που χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη , από τόσο κοντινή απόσταση, και με όλον αυτόν τον σχεδιασμό που είχε κάνει, που μεταμφιέστηκε, που πήγε την προηγούμενη μέρα να το προβάρει.

Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι πήγε για να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι για να τη σημαδέψει. Για αυτό και αμέσως μετά το έγκλημα, όταν είδε πως δεν κατάφερε να την σκοτώσει, υπάρχουν στη δικογραφία οι αναζητήσεις της στη Google για τρόπους με τους οποίους σκοτώνεις κάποιον χωρίς να ανιχνευτεί. Έψαχνε για δηλητήριο που δεν ανιχνεύεται, είχε ρωτήσει και κάποιο οικείο πρόσωπο της Ιωάννας πως είναι, αν μπορεί κάποιος να την επισκεφθεί στο νοσοκομείο. Έφτασε σε σημείο να πει: Ποπό, “τι τραγικό αυτό που συνέβη στην Ιωάννα”, ρωτώντας αν υπάρχουν μέτρα φύλαξης στο νοσοκομείο.

Την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα θα την αναλαμβάνατε;

Όχι, δεν την αναλάμβανα. Ευτυχώς η καριέρα μου μέχρι σήμερα, μου δίνει το… δικαίωμα να επιλέγω υποθέσεις και ποιον θα υπερασπιστώ. Θα πρέπει πρώτα να το πιστεύω εγώ αυτό που υπερασπίζομαι και τον άνθρωπο. Όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος.

Στην επίθεση κατά της Ιωάννας υπάρχει όλη αυτή η συζήτηση σχετικά μετά αν υπήρχε και συνεργός. Τι πιστεύετε εσείς γι΄αυτό;

Είμαι σίγουρος ότι η κατηγορούμενη είχε βοήθεια. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να πηγαίνει να παρακολουθεί όλη μέρα το σπίτι κάποιου άλλου ή τη δουλειά του, όπως έκανε η κατηγορούμενη, ούτε να βρει το καυστικό υγρό χωρίς κάποια βοήθεια. Μην ξεχνάτε ότι εμφανίστηκε ο δικηγόρος κάποιου συγκεκριμένου ανθρώπου που είχε πει πως του είχε ζητήσει άλλοθι για να βοηθήσει στις έρευνες και ότι αυτός ο άνθρωπος γνώριζε την εμμονή της κατηγορούμενης με την Ιωάννα.

Ισχύει ότι έχετε δεχθεί απειλές;

Είχα δεχθεί τρία απειλητικά emails για την υπόθεση της Ιωάννας. “Ως δια μαγείας” όταν συνελήφθη η κατηγορούμενη, σταμάτησα να δέχομαι τα συγκεκριμένα emails. Πήγα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν πού αντιστοιχεί.