Metoo: «Όποιος δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει»

Οι δηλώσεις πασίγνωστου ηθοποιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Metoo: «Όποιος δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει»

Στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» μίλησε ο Γιάννης Βούρος, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/10) στην πρεμιέρα της παράστασης ο «Κήπος με τις Αλήθειες».

Ο γνωστός ηθοποιός -που πρόσφατα μίλησε και για τις πλημμύρες στην Φιλαδέλφεια- μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σεξουαλικές κακοποιήσεις στο θέατρο.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βούρου

«Όποιος δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει».

Για το αν θα επιστρέψει κάπου τηλεοπτικό είπε: «Οι πόρτες δεν έχουν κλείσει και επίσης ένας καλλιτέχνης δεν αυτοκαταργείται. Σε εισαγωγικά το καλό του Covid είναι ότι η τηλεόραση αναγκάστηκε να κάνει κάποιες καλές δουλειές γιατί ο κόσμος έμεινε μέσα».

MeToo: 4 κοπέλες καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό για βιασμό - Οι 2 ανήλικες

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (10/11) ο κύριος Πέτρος Πανταζής, ο δικηγόρος τεσσάρων κοριτσιών που καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό για βιασμό. Μάλιστα, οι δύο από αυτές τις κοπέλες ήταν ανήλικες.

Οι καταγγελίες έρχονται με τη μορφή "ανεμοστρόβιλου" τον τελευταίο καιρό και πέρα από τον Πέτρο Φιλιππίδη, στο στόχαστρο έχουν μπει κι άλλοι ηθοποιοί.

«Πρόκειται για 4 καταγγελίες. Δύο από τις κοπέλες ήταν ανήλικες όταν τελέστηκαν οι βιασμοί, και δύο ενήλικες. Πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες. Είναι σκληροί βιασμοί που δείχνουν κατά τις μηνύτριες έναν άνθρωπο με βαριά παραβατική συμπεριφορά. Οι δύο κοπέλες ήταν ανήλικες και αδερφές. Οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί, και πιστεύω ότι γρήγορα θα έχουμε άσκηση ποινικής δίωξης.

Δύο εκ των πράξεων έχουν τελεστεί το 2008, και αφορούν στις ανήλικες κατά την περίοδο εκείνη. Ο καταγγελλόμενος από ό,τι γνωρίζω έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις. Δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ εξ όσων γνωρίζω, αλλά είναι στην Ελλάδα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Νομίζω ότι έχει ήδη ενημερωθεί.

Υπάρχουν 4 καταγγέλλουσες, 4 κοπέλες, και έχουν καταθέσει άλλες τρεις κοπέλες ως μάρτυρες των 4 κοριτσιών, που κατήγγειλαν και άλλα περιστατικά, προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Τον τελευταίο καιρό επικοινώνησαν μαζί μου και άλλες κοπέλες για το ίδιο πρόσωπο και μου διηγήθηκαν παρόμοια περιστατικά. Αυτές οι κοπέλες ίσως να έχουν ένα φόβο. Θέλω να τις παρακαλέσω, να τους πω ότι τώρα είναι η στιγμή οι άνθρωποι που έχουν διαπράξει κακοποιητικές συμπεριφορές και έμφυλη βία, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Να μην αφήσουν τις πράξεις να παραγραφούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζής.