Γιάννης Βούρος για τους μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια - «Θλιβερή εικόνα, φταίει η γραφειοκρατία»

Οι μαθητές έκαναν μάθημα στα κοντέινερ από το 1999

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιάννης Βούρος για τους μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια - «Θλιβερή εικόνα, φταίει η γραφειοκρατία»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Χαμογέλα και Πάλι έκανε το πρωί του Σαββάτου (16/10) ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για τους μαθητές που έφυγαν πάνω σε θρανία από το σχολείο λόγω της κακοκαιρίας.

Ο Γιάννης Βούρος εξήγησε πως πρόκειται για θέμα γραφειοκρατίας το οποίο όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει καταφέρει να λυθεί.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βούρου για τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Θλιβερό γεγονός ότι βγήκαν έτσι τα παιδιά, όπως θλιβερές οι εικόνες με τα βυθισμένα λεωφορεία, τις πεσμένες γέφυρες και τα κατεστραμμένα σπίτια.

Θα μπορούσαν τα θρανία να λείπουν και τα παιδιά να βγαίνουν με βρεγμένους τους αστραγάλους. Το θέμα είναι το γιατί μετά από τόσα χρόνια αυτή η χώρα ενώ προγραμματίζει δεν μπορεί να υλοποιεί.

Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έστελναν έγγραφα στις ΚΤΥΠ. Υπάρχουν επιστολές και παρεμβάσεις από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και από εμάς, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα. Η θλιβερή εικόνα να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Ο σχεδιασμός κολλάει στην γραφειοκρατία που σε σκοτώνει. Μια σκουριασμένη γραφειοκρατία, ένας σκουριασμένος μηχανισμός. Είναι ευθύνη της εμμονής που έχουμε στο τυπικό έγγραφο, στο πρωτόκολλο.

Kαι μένα θα μου έκανε εντύπωση εάν δεν ήμουν μέσα στα πράγματα και δεν ήξερα ότι υπάρχει μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει άλλη ευελιξία», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βούρους στο Χαμογέλα και Πάλι.

Οδηγίες προς τους πολίτες για τη κακοκαιρία

Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Χαρακτηριστικά, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.