Λευτέρης Πετρούνιας: Ο απόλυτος άρχοντας στους κρίκους - Κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημά του

Ιστορική εμφάνιση στο Ρίμινι

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/eleftherios_petrounias
Instagram/eleftherios_petrounias

Το όνομά του πλέον γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού, αφού είναι άγνωστο αν θα υπάρξει ποτέ αθλητής που θα φτάσει ή αν θα ξεπεράσει τα ρεκόρ που έχει θέσει. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ακόμα έναν άθλο στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής, αφού πριν από λίγη ώρα αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που φτάνει σε μία αντίστοιχη διάκριση, αλλά η έβδομη φορά στην καριέρα του που φέρνει πίσω το χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί αν περνούν τα χρόνια, αλλά εκείνος δεν χάνει τη φόρμα του. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεπέρασε τον θρυλικό Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, αποτελώντας πλέον τον μοναδικό αθλητή στην ιστορία που έχει επτά τίτλους στο ίδιο όργανο.

Δείτε επίσης: Λευτέρης Πετρούνιας: Ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός – Περήφανη η Βασιλική Μιλλούση και οι κόρες τους!

Η επίδοση που χάρισε το χρυσό στον Λευτέρη Πετρούνια

Με επίδοση 15.000, ο Έλληνας πρωταθλητής διέλυσε τον ανταγωνισμό και με ένα υπέροχο πρόγραμμα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Να σημειωθεί ότι ο Πετρούνιας μετράει πλέον εννέα συνολικά μετάλλια στη διοργάνωση (7 χρυσά και 2 χάλκινα), δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το καλοκαίρι.

Στο πλευρό του πάντα η Βασιλική Μιλλούση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας φυσικά είχε τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του δίπλα του. Η σύζυγός του Ολυμπιονίκη, Βασιλική Μιλλούση, καθώς και οι δύο κόρες που έχουν αποκτήσει, η Σοφία και η Λένια, ταξίδεψαν πήραν το αεροπλάνο και πήγαν να τον δουν να βγαίνει νικητής για ακόμα μία φορά.

«Εννοείται ότι φύγαμε να δούμε τον μπαμπά αλλά και όχι μόνο, λίγες μέρες ξεκούρασης με πολλή γυμναστική στο Ρίμινι που διεξάγεται το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστική», έγραψε η Βασιλική Μιλλούση στη λεζάντα της ανάρτησής της. Λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσε κι ένα βίντεο με τις στιγμές τους από το ταξίδι στην Ιταλία.