Βασιλιάς Κάρολος: Μετά τη διάγνωση με καρκίνο επιστρέφει στα καθήκοντά του – Η ανακοίνωση του παλατιού

Η πρώτη επίσκεψή του θα έχει συμβολικό χαρακτήρα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Παγκόσμια ανησυχία είχε προκαλέσει η είδηση πως ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο, όπως ανακοίνωσε το παλάτι τον περασμένο Φεβρουάριο. Λογικό ήταν τους τελευταίους δύο μήνες να απέχει από τις υποχρεώσεις του, αλλά και από τα φώτα της δημοσιότητας, με τις φήμες στο μεσοδιάστημα να δίνουν και να παίρνουν.

Τελικά ευχάριστα είναι τα νέα για την υγεία του βασιλιά, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου το παλάτι έβγαλε επίσημη ανακοίνωση πως ο Κάρολος Γ' επιστρέφει σύντομα στα καθήκοντά του. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο μονάρχης αναμένεται να επισκεφτεί με την Καμίλα την επόμενη Τρίτη το κέντρο θεραπείας καρκίνου, αλλά θα κάνει και άλλες εμφανίσεις αφού είναι καλύτερα μετά τις θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε.

Θυμίζουμε πως τον ίδιο αγώνα δίνει αυτήν την περίοδο και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο. Ο (πεθερός της) βασιλιάς Κάρολος είχε δηλώσει δημόσια τη στήριξή του στο πρόσωπό της.

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Ο Βασιλιάς Κάρολος δηλώνει περήφανος για το θάρρος της στη μάχη με τον καρκίνο

Η ανακοίνωση του παλατιού για τον Βασιλιά Κάρολο

Η Αυτού Μεγαλειότητα θα επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντα μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης μετά την πρόσφατη διάγνωση με καρκίνο.

Για να σηματοδοτήσουν αυτό το ορόσημο, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε κέντρο θεραπείας καρκίνου την επόμενη Τρίτη, όπου θα συναντήσουν ειδικούς γιατρούς και ασθενείς. Αυτή η επίσκεψη θα είναι η πρώτη σε μια σειρά εξωτερικών δεσμεύσεων που θα αναλάβει η Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα φιλοξενήσουν τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας για μια Κρατική Επίσκεψη τον Ιούνιο, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης.

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της Στέψης, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για την καλοσύνη και τις ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των εορτασμών του περασμένου έτους.