Κέιτ Μίντλετον: Ο Βασιλιάς Κάρολος δηλώνει περήφανος για το θάρρος της στη μάχη με τον καρκίνο

Ο μονάρχης παλεύει κι εκείνος με τη νόσο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Δύσκολες ώρες για την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με την Κέιτ Μίντλετον να ανακοινώνει πως δίνει μάχη με τον καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Στην πρώτη του αντίδραση, ο Βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε αμέριστη στήριξη στη νύφη του και δήλωσε περήφανος για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ασθένειά της. Παράλληλα αναφέρθηκε στην περίοδο που έμειναν μαζί στο νοσοκομείο, δίνοντας δύναμη ο ένας στον άλλον.

Η ανακοίνωση του Βασιλιά Καρόλου για την Κέιτ Μίντλετον

«Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι τόσο περήφανος για την Κέιτ για το θάρρος της να μιλήσει όπως έκανε. Μετά την νοσηλεία τους στο νοσοκομείο μαζί, ο Βασιλιάς παρέμεινε σε στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Φεβρουάριο, ο μονάρχης διαγνώστηκε κι εκείνος με καρκίνο. Λίγες μέρες αργότερα ολοκληρώθηκε και η διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον, όταν την πληροφορήθηκε και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Πότε ενημερώθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την διάγνωση του καρκίνου – Ο ρόλος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του Βασιλιά, που υπεβλήθη σε χειρουργείο για τον προστάτη, εμφανίστηκε ένα νέο ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότητά του έχει ξεκινήσει σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων τον έχουν συμβουλεύσει οι γιατροί να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντα. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Μεγαλειότατος θα συνεχίσει να αναλαμβάνει κρατικές επιχειρήσεις και επίσημα έγγραφα ως συνήθως.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την γρήγορη παρέμβασή τους. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στο δημόσιο καθήκον το συντομότερο δυνατόν.

Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις θεωρίες και με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχει προσβληθεί από καρκίνο».