Βασιλιάς Κάρολος: Διαγνώστηκε με καρκίνο - Σε σοκ όλη η Βρετανία

Η μακροσκελής ανάρτηση του παλατιού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / The Royal Family
Instagram / The Royal Family

Ο Βασιλιάς Κάρολος πριν από μερικές ημέρες μπήκε στο νοσοκομείο ώστε να πραγματοποιήσει μία επέμβαση στον προστάτη του. Στην αρχή, δημιουργήθηκε μεγάλη ανησυχία για την υγεία του, ιδιαίτερα μετά την νοσηλεία και της Κέιτ Μίντελτον, ωστόσο λίγο μετά τα πράγματα ηρέμησαν.

Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου, όμως, η βασιλική οικογένεια, μέσα από το προφίλ που διατηρεί στο Instagram, με μία μακροσκελή ανάρτηση, αποκάλυψε πως ο 75χρονος μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο. Έκτοτε η Βρετανία βρίσκεται σε σοκ και τα σχόλια κάτω από την ανακοίνωση είναι χιλιάδες.

Δείτε επίσης: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου - Τι του ψιθύρισε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της στέψης

Η ανακοίνωση του παλατιού για την υγεία του Βασιλιά Κάρολου

«Μια δήλωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ:

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του Βασιλιά, που υπεβλήθη σε χειρουργείο για τον προστάτη, εμφανίστηκε ένα νέο ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότητά του έχει ξεκινήσει σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων τον έχουν συμβουλεύσει οι γιατροί να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντα. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Μεγαλειότατος θα συνεχίσει να αναλαμβάνει κρατικές επιχειρήσεις και επίσημα έγγραφα ως συνήθως.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την γρήγορη παρέμβασή τους. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στο δημόσιο καθήκον το συντομότερο δυνατόν.

Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις θεωρίες και με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχει προσβληθεί από καρκίνο».

Όσον αφορά στην Κείτ Μίντλετον, η ίδια συνεχίζει να αναρρώνει, ενώ ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, την Τετάρτη 7/2 θα επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του και θα βρεθεί επικεφαλής σε μια τελετή ανάληψης καθηκόντων στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ενώ έπειτα θα παραστεί σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο υπέρ του London Air Ambulance, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Δείτε επίσης: «Είναι σκέτη ανοησία» - Έξαλλοι στο παλάτι με δημοσιογράφο που ανακοίνωσε πως είναι σε κώμα