Συγκλονίζει η Έλενα Κρίτα - «Μου λείπει το χιούμορ του...»

Η εξομολόγηση για την μεγάλη απώλεια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Έλενα Κρίτα - «Μου λείπει το χιούμορ του...»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Πέμπτης (11/11) η Ελένη Κρίτα, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι οποίες την ανάγκασαν να αλλάξει δουλειά καθώς και στον έρωτά της με τον Μίμη Χρυσομάλλη.

Η αγαπημένη ηθοποιός, την οποία λατρέψαμε στο ρόλο της Μαριλένας στη σειρά «Στο Παρά Πέντε», εξήγησε πως όλες τις προτάσεις της τις συζητούσε με τον Μίμη Χρυσομάλλη. Η απώλειά του, της στοίχισε πολύ.

Οι δηλώσεις της Έλενης Κρίτα

«Και στον εαυτό μου άργησα να αποδείξω ότι έκανα καλά να επιλέξω να γίνω ηθοποιός. To θέατρο είναι μικρόβιο. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές στο θέατρο που σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κάνω κάτι άλλο, όταν δεν είχα δουλειά ή περνούσαν κάποιοι μήνες χωρίς δουλειά έκανα μεταφράσεις και μεταγλωττίσεις. Ήταν μία διέξοδος, ένα χαρτζιλίκι αυτό. Τις προτάσεις μου της συζητούσα με τον Μίμη Χρυσομάλλη, πολλές δουλειές τις έκανα με την παρότρυνσή του.

Ενέδωσα στο φλερτ του Μίμη Χρυσομάλλη γιατί με διεκδίκησε έντονα. Μου λείπει το χιούμορ του, ήταν ένας άνθρωπος που με κράταγε από το χέρι. Γνώρισα κάποιους ανθρώπους μετά τον θάνατό του, αλλά δεν βρήκα όμως κάποιο σύντροφο που να αντέξει στο χρόνο, στη διάρκεια. Όταν έχεις ζήσει τόσα χρόνια με ένα άνθρωπο ίσως είναι δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.

Λίγα λόγια για την Ελένη Κρίτα

Έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση το 1984 στη σειρά "Ένας συγγραφέας ζητάει πρόσωπα". Ακολούθησαν κι άλλες τηλεοπτικές παραγωγές τη δεκαετία του 1980 στην κρατική τηλεόραση μεταξύ των οποίων: "Υπερμνησία" το 1984, "Η ζωή του Αττίκ" το 1985 και "Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα" το 1987. Παράλληλα με τις τηλεοπτικές της συμμετοχές την περίοδο αυτή έλαβε μέρος και σε 10 βιντεοταινίες άλλοτε με πρωταγωνιστικούς και άλλοτε με μικρότερους ρόλους.

Έγινε ευρύτερα γνωστή το 2005 με τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη "Στο Παρά Πέντε στο ρόλο της Μαριλένας Δορκοφίκη. Η σειρά θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες της ελληνικής τηλεόρασης σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Μετά τη συμμετοχή της στο "Παρά Πέντε" ακολούθησαν συμμετοχές σε διάφορες σειρές όπως "Safe Sex TV Stories", "Απόστολος και Μόνος", "Super Μπαμπάς", "Γιούγκερμαν" και "Αληθινοί Έρωτες". Από το 2008 μέχρι το 2010 είχε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά "Η Πολυκατοικία" με την συμμετοχή της να ξεκινά στα μέσα του πρώτου κύκλου και να ολοκληρώνεται λίγο πριν το τέλος του δεύτερου. Τη σεζόν 2018-2019 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή κωμική σειρά "Όσο Έχω Εσένα". Τέλος, το 2021, πρωταγωνίστησε στα επεισόδια 91-95 στην δραματική σειρά του Alpha, Αγγελική