Σπύρος Μπιμπίλας: "Θλίβομαι για την κατάληξη που έχει ο Πέτρος Φιλιππίδης"

Η τοποθέτησή του με αφορμή την απόφαση για παραπομπή του ηθοποιού σε δίκη με την κατηγορία για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σπύρος Μπιμπίλας:

Στην Super Κατερίνα μίλησε το πρωί της Παρασκευής (12/11) ο Σπύρος Μπιμπίλας με αφορμή την απόφαση για παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη με την κατηγορία για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμού.

Οι δηλώσεις του Μπιμπίλα για Φιλιππίδη

«Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για όλα αυτά που έχουν συμβεί. Θλίβομαι για την κατάληξη που έχει ο Πέτρος Φιλιππίδης…Ασφαλώς είναι κάτι δύσκολο και για εκείνον, και για μας και για τα κορίτσια που έχουν υποστεί κακοποίηση. Πιο πολύ θλίβομαι για τα κορίτσια που θα αναγκαστούν να ξαναζήσουν αυτά που έχουν ζήσει. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για τους ανθρώπους που θα αναγκαστούν να ξαναζήσουν όσα ήθελαν να σβηστούν από τη μνήμη τους.

Τα κορίτσια αυτά δε το κάνουν για να γίνουν διάσημες. Κανείς δεν ξέρει το όνομά τος, κανείς δεν έχει δει τα πρόσωπά τους, δεν έχουν λοιπόν να περιμένουν κάτι από αυτό. Είναι λάθος να λέμε ότι τα κορίτσια αυτά το κάνουν για να κερδίσουν κάτι. Αν είχαν τέτοιο σκοπό θα είχαν βγει στα κανάλια, θα είχαν μιλήσει κάπου, αυτές δεν έχουν βγει πουθενά. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας άνθρωπος της ζωής μου, έχει παίξει ρόλο στην καριέρα μου, σε στιγμές προσωπικές, είχαμε δεθεί πάρα πολύ, ποτέ δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε να φτάσει σε ακραίες καταστάσεις.

Κακές συμπεριφορές ξέραμε και για άλλους αλλά το είχαμε περάσει όλοι σαν το φυσιολογικό ότι δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά στη δουλειά μας από ανθρώπους που έχουν εξουσία. Αυτό απεδείχθη ότι ήταν μεγάλο λάθος και θα έπρεπε να έχουμε συγκρατήσει όλοι ανθρώπους όπως τον Πέτρο να μη φτάσουν σε ακρότητες».

«Τότε θα φοβόμαστε να...»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Love It, όπου και μίλησε για το #mettοo, ενώ αναφέρθηκε και στο άγνωστο περιστατικό που είχε σημειωθεί ανάμεσα στον ίδιο και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Κάποια στόματα ανοίγουν πιο πολύ απ΄ ό,τι πρέπει και σε πράγματα τα οποία δεν είναι και τόσο σπουδαία. Φουσκώνουν κάποια πράγματα. Ένα απλό φλερτ μπορεί να θεωρηθεί από τον άλλον ως παρενόχληση. Αν η κοινωνία μας γίνει πιο συντριπτική αυτό δεν θα είναι καλό για την κοινωνία μας. Μην περάσουμε και στο άλλο άκρο», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Δεν είναι βρώμικος ο χώρος του θεάτρου, υπάρχουν πολλοί καθαροί άνθρωποι, πάρα πολύ σημαντικοί άνθρωποι και σπουδαίοι, οι άλλοι είναι μια μειοψηφία».

«Θεωρώ αστοχία από την πλευρά του Κώστα, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος και φίλος μου, να αναπαράγει ένα περιστατικό. Είπε ότι εγώ είχα μονίμως ένα καρούμπαλο στο κεφάλι μου από ένα χτύπημα, το οποίο γινόταν επί σκηνής από τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ήταν ένα περιστατικό το οποίο γινόταν στις ανάγκες του ρόλου και το θεωρώ τώρα άστοχο να λέμε και όσα συνέβησαν επί σκηνής και αν με χτύπησε με δύναμη… Τότε θα φοβόμαστε να παίξουμε και πάνω στη σκηνή», απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.