Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Μυρτώ Αλικάκη: "O Πέτρος Φιλιππίδης έδινε την εντύπωση ότι είναι ένας άνθρωπος που..."

"Όταν έμαθα για τις καταγγελίες έπεσα από τα σύννεφα"

Μυρτώ Αλικάκη:
News 12.11.2021 13:33
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/11) η Μυρτώ Αλικάκη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό #metoo και τον Πέτρο Φιλιππίδη (Δείτε εδώ τις τελευταίες εξείξεις με την υπόθεσή του).

Οι δηλώσεις της Αλικάκη για τον Φιλιππίδη

«O Πέτρος Φιλιππίδης έδινε την εντύπωση ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να θυμώσει πάρα πολύ. Είναι ένας άνθρωπος πολύ έντονος, Ενώ είχα ακούσει πράγματα, δεν είχα ακούσει τίποτα για κανέναν βιασμό.

Θα μπορούσε να έχει άσχημη συμπεριφορά με κάποιον συνεργάτη όταν τσακωνόταν, όχι συχνά. Εγώ συνάντησα τον Πέτρο Φιλιππίδη τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω πώς ήταν παλιότερα.

Όταν έμαθα για τις καταγγελίες έπεσα από τα σύννεφα, και για τον Πέτρο Φιλιππίδη και για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι άλλο κάποια πράγματα που ακούς, κάποιες φήμες που υπάρχουν, μια τάση προς κάτι και άλλο αυτό».

«Δεν επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» παραχώρησε η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo το οποίο δεν συγκλόνισε μόνο τον χώρο του θεάτρου αλλά και του αθλητισμού.

Επιπλέον ανακάλυψε κατά πόσο γνώριζαν οι ηθοποιοί όσα είχαν συμβεί όταν δεν έβλεπε κανείς. Μάλιστα, πριν από καιρό είχε αποκαλύψει εάν πάσχει από νευρική ανορεξία καθώς αναφέρθηκε στο γεγονός πως κάποιοι δημοσιογράφοι, διαστρεβλώνουν ουσιαστικά την πραγματικότητα.

Για το ελληνικό #MeToo έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

Υπάρχει το παγκόσμιο κίνημα #MeToo κατά της κακοποίησης , της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης. Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα για πολλά από αυτά που άκουσα. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν, υπήρχαν κάποια περιστατικά, τα οποία νομίζω ότι ξεπερνούν το κοινώς εννοούμενο #MeToo και άπτονται της εγκληματικότητας. Δηλαδή, για περιστατικά που αποκαλύφθηκαν διπλές ζωές, εκεί ναι, έπεσα από τα σύννεφα.

Σε παλιότερη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι είχατε επιλέξει κατά καιρούς να μην συνεργαστείτε με συγκεκριμένα άτομα, γιατί δεν θέλατε να αρρωστήσετε.

Δεν νομίζω ότι επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα και τώρα πια μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είσαι παρών σε παρεμβατικές συμπεριφορές που συμβαίνουν σε κάποιον άλλον. Αυτό είναι εξίσου οδυνηρό και μου έχει συμβεί.

Αυτό το “ξεκαθάρισμα” ανθρώπων σας έκανε να εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο ορισμένους συναδέλφους σας;

Σίγουρα. Ωστόσο, ποιοι άνθρωποι συμπεριφέρονται άσχημα είναι γνωστό μεταξύ μας. Πάντα τους ξέραμε μεταξύ μας. Ποιοι είναι εντάξει ξέρουμε, ποιοι είναι κακοπληρωτές ξέρουμε, ποιοι καλοπληρωτές, όλα τα ξέρουμε. Είναι πολύ μικρός τόπος η Ελλάδα και όλα αυτά είναι γνωστά. Οπότε κάθε φορά που πας κάπου, ξέρεις πού πας.

Τώρα ποια θα είναι η προσωπική σχέση είναι άλλο θέμα. Μπορεί με έναν δύσκολο ή δυσάρεστο άνθρωπο εσύ να τα πας μια χαρά ή το αντίθετο. Όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα, όμως εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που δεν πετάνε στα μούτρα κανενός το άγχος και την αγωνία τους, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους και των πράξεών τους. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω και εγώ σε αυτούς.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μυρτώ Αλικάκη: Η φωτογραφία που δημοσίευσε και προκάλεσε σχόλια για νευρική ανορεξία!

Μυρτώ Αλικάκη: 49 με σώμα 20ρας - Φωτογραφίες με μπικίνι χωρίς ρετούς

Share