Σάσα Σταμάτη: "Την τελευταία φορά που τον είδα, μου είπε..." - Συνετριμμένη στην κηδεία του Κυριαζή

Σπαράζουν τα λόγια της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σάσα Σταμάτη:

Το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Κυριαζή είπαν φίλοι και συγγενείς το πρωί του Σαββάτου (13/11) στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ανάμεσά τους και η Σάσα Σταμάτη.

Η γνωστή δημοσιογράφος βυθίστηκε στο πένθος με την είδηση του θανάτου του καθώς γνώριζε για χρόνια τον σπουδαίο καλλιτέχνη και διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις

Οι δηλώσεις της Σάσας Σταμάτη για την απώλεια του Κυριαζή

«Όταν εγώ πήγαινα, ο Χρήστος ερχόταν. Ήταν τόσο μπροστά. Αντισυμβατικός, αντισυστημικός, έλεγε πάντα αυτό που ήθελε είτε σε γούσταρε είτε όχι. Κάναμε παρέα και γνωριστήκαμε πριν από πάρα πολλά χρόνια. Μας γνώρισε ο Κώστας Τσιτσάνης, ο γιος του Βασίλη Τσιτσάνη.

Δεν τον γνώρισα από την δημοσιογραφία. Τα ταιριάξαμε γιατί ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έλεγε αυτό που ένιωθε. Αυτός ήταν και τον αγαπούσαμε. Έκανε αυτό που ήθελε. Δηλαδή δεν ήθελε να δίνει πολλές συνεντεύξεις και να λέει πολλά, ήταν καλλιτέχνης και στην ψυχή και στον σώμα.

Συλλυπητήρια στην Σοφία, την σύντροφο της ζωής του, που τον λάτρεψε. Είχε κάνει το σπίτι νοσοκομείο γιατί ο Χρήστος δεν ήθελε να μεταφερθεί. Πριν ένα χρόνο έγιναν όλα… Ερχόταν συνέχεια στην Μάνδρα. Μια μέρα μού είπε φόρτωσε ρούχα κι έρχομαι να κάνουμε το video clip, στο οποίο έχω παίξει.Την τελευταία φορά που τον είδα, μού είπε ότι θα βγάλει πάλι τραγούδι και να παίξω ξανά. Δεν προλάβαμε.».

Τα πρώτα της σχόλια για τον Κυριαζή

«Ήταν φίλος μου, τον γνώρισα μετά το λύκειο. Κάναμε κολλητή παρέα μαζί και με τη σύντροφό του τη Σοφία. Του άρεσε που ήμουν χύμα, γιατί ήταν αντισυμβατικός και πολύ ροκ. Μου έλεγε “Σάσα προχώρα, να είσαι ο εαυτός σου”. Έχουμε μεγαλώσει με τα τραγούδια του. Για το βίντεο κλιπ, με πήρε τηλέφωνο μια μέρα και μου είπε βάλε ρούχα στο αμάξι και πάμε να το γυρίσουμε. Ήμουν εγώ, αυτός και ο καμεραμάν.

Οι φίλοι το γνωρίζαμε. Όλα έγιναν γρήγορα, μέσα σε ένα χρόνο. Μίλησα με τη Σοφία η οποία είναι συντετριμμένη. Μακάρι κάθε άντρας να είχε δίπλα του μια Σοφία. Ήταν φύλακας άγγελος του, αλλά δεν ήθελε να φαίνεται», είπε χαρακτηριστικά η Σάσα Σταμάτη.