«Ο Μίκης στενοχωρήθηκε γιατί ήμουν σε μια εκπομπή με τον Θέμο»

«Η μοναδική φορά που μου απηύθυνε τον λόγο ήταν για να με ρωτήσει αν είμαι...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Ο Μίκης στενοχωρήθηκε γιατί ήμουν σε μια εκπομπή με τον Θέμο»

Στο πλατό της εκπομπής «The 2night show» βρέθηκε καλεσμένος ο Άρης Λεμπεσόπουλος καθώς μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον ίδιο και τον Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει σε συνέντευξή του.

Οι δηλώσεις του Άρη Λεμπεσόπουλου για τον Μίκη Θεοδωράκη

«Δεν μάλωσα. Κοίταξε Χατζηδάκις και Θεοδωράκης ήταν μυθικά πρόσωπα. Τότε που ήρθε ο Χορν, ήρθε κι ο Χατζηδάκης μαζί και του είπα μπορώ να σας πω κάτι; Την εφηβεία μου την πέρασα μαζί σας. Έκανε μια παύση και μου είπε να συνεχίσεις να το κάνεις. Είπα τι μαγικοί άνθρωποι.

«Ο Μίκης στενοχωρήθηκε γιατί ήμουν σε μια εκπομπή με τον Θέμο. Είχα πάει πραγματικά στο σπίτι του Μίκη για παράσταση από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ κι ο Μίκης ένα ποταμός.

Η μοναδική φορά που μου απηύθυνε τον λόγο ήταν για να με ρωτήσει αν είμαι Εβραίος… Μετά το ενημερώθηκε κι ενοχλήθηκε, που είπα ότι η μοναδική φορά που μου μίλησε, ήταν για να με ρωτήσει αυτό.

Τι να κάνω αφού αυτό είπε. Δεν του είπα κάτι μετά, εγώ ήμουν ένα τίποτα.». Μάλιστα, μετά από 40 ημέρες περίπου η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη έκανε μια άκρως συγκινητική εξομολόγηση.

Λίγα λόγια για τον Άρη Λεμπεσόπουλο

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα την 1 Μαΐου 1963. Είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Είναι κυρίως γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη δραματική σειρά εποχής του Mega Η αίθουσα του θρόνου.

Στα 16 του χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει την καριέρα του ηθοποιού. Έτσι, φοίτησε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ως Δον Ζουάν το 1984. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει κατά κύριο λόγο σε θεατρικά έργα, όπως:

Ο Θαυματοποιός, Η Κυρία από τη θάλασσα, Τιτανικός, Κοκτέιλ Πάρτι, Δεσποινίς Τζούλια, Ο Δον Περλιμπλίν και η Μπελίσσα, Ο Κλήρος του Μεσημεριού, Ένας Σύζυγος, Επτά λογικές απαντήσεις, Το δάκρυ των χεριών, Τρεις Αδερφές, Ιωάννα στην πυρά, Φεγγάρι για καταραμένους, Μήδεια, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Έντα Γκάμπλερ, Ο Βυσσινόκηπος, Αγριόπαπια, Λευκές Νύχτες, Το Μπλε Δωμάτιο, Μικροαστοί, Φάουστ, Πολύ Κακό Για Το Τίποτα.

Έπειτα από ολιγάριθμες τηλεοπτικές συμμετοχές, απέκτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες παραγωγές εποχής της τηλεόρασης, την Αίθουσα του Θρόνου τη σεζόν 1998-1999 μέσα από την οποία έγινε ευρέως γνωστός.

Ακολούθησαν αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές όπως: Περί ανέμων και υδάτων, Ασθενείς και Οδοιπόροι, Επιφάνεια, Μυστικά και Λάθη, Η τελευταία παράσταση, Μείνε δίπλα μου. Παράλληλα έχει ασχοληθεί και με ορισμένες παραγωγές στον κινηματογράφο.