Ρένα Λουιζίδου: «Το 2004 στο Καφέ της Χαράς κινδύνευσε η ζωή μου! Κόλλησα...»

«Φωνάζουν τον δικό σου άνθρωπο και τον ενημερώνουν για την κατάσταση»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρένα Λουιζίδου: «Το 2004 στο Καφέ της Χαράς κινδύνευσε η ζωή μου! Κόλλησα...»

Στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος, βρέθηκε καλεσμένη η Ρένια Λουιζίδου. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα με τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη να βρίσκονται στο κέντρο των συζητήσεων. Ωστόσο, δεν στάθηκε μόνο εκεί. Αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία της.

Η εξομολόγηση της Ρένιας Λουιζίδου για το πρόβλημα της υγείας της

«Ήταν σοβαρό. Έγινε το 2004 και με καύσωνα στο Καφέ της Χαράς. Ήμουν στο Υγεία. Ήταν μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, σηψαιμία. Κόλλησα ένα μικρόβιο από μια τουαλέτα κι ήμουν εξαντλημένη κι αφυδατωμένη. Έπαιξε ρόλο κι ο καύσωνας κι η κούραση όλης της χρονιάς» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Κόλλησα ένα πράγμα, που είναι σπάνιο πολύ να γίνει σε τέτοια κλίμακα και κινδύνευσε η ζωή μου. Οπότε αυτές τις 48 ώρες που η ζωή μου ήταν με ερωτηματικό… είναι πρωτόκολλο στα νοσοκομεία αυτό με την ψυχολογική βοήθεια. Φωνάζουν τον δικό σου άνθρωπο και τον ενημερώνουν για την κατάσταση και τον παραπέμπουν σε ψυχολόγο. Ήμουν νέα και την γλίτωσα».

Η εξομολόγηση για τις δυο άσχημες αποβολές

Για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν είχε δυο αποβολές μίλησε η Ρένια Λουϊζίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Εγώ. Μετά την τοποθέτηση της για τον εμβολιασμό, έκανε μια εξομολόγηση από καρδιάς.

Είχατε και δυο αποβολές πριν γεννηθεί ο γιος σας…

Έπαιξε και αυτό τον ρόλο του, γιατί δεν ήθελα να περάσω ξανά αυτή τη διαδικασία. Αυτές οι δυο αποβολές μου κόστισαν πολύ ψυχικά και δεν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη συνθήκη. Είναι ένα περίεργο πένθος, ειδικά αν σου συμβεί πριν κάνεις παιδί. Το πέρασα δύσκολα και φοβήθηκα ότι δεν θα μπορέσω να κάνω ποτέ παιδί. Καλό είναι πάντως να μη μιλάμε με γενικότητες στα θέματα της μητρότητας, γιατί πολλές γυναίκες βρίσκονται ακόμη και σήμερα υπόλογες στο γιατί δεν έχουν κάνει παιδί. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και πρέπει να αφήνουμε τον καθένα να κάνει αυτό που πραγματικά αισθάνεται ότι θέλει να κάνει.

Χρειάστηκε ποτέ να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού;

Όχι, αλλά δεν το λέω υποχρεωτικά για καλό. Αισθάνομαι αρκετά μεγάλη για να μπω πια σε αυτή τη διαδικασία γιατί έχουν δρομολογηθεί πολλά πράγματα στον χαρακτήρα μου. Η σωστή όμως ψυχοθεραπεία είναι μόνο βοηθητική για τον άνθρωπο και είμαι απολύτως υπέρ. Αν ήμουν 25 χρονών θα έκανα σίγουρα.