Αθηνά Οικονομάκου: Τι δουλειά έκανε ο πατέρας της, Διονύσης - Είχε γίνει θέμα συζήτησης στο παρελθόν

Η ιστορία που κρύβει πίσω του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αθηνά Οικονομάκου: Τι δουλειά έκανε ο πατέρας της, Διονύσης - Είχε γίνει θέμα συζήτησης στο παρελθόν

Η Αθηνά Οικονομάκου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, επιχειρηματίας και παρουσιάστρια. Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1986 στη Σκάλα Λακωνίας όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Σε ηλικία 18 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους των σπουδών της, το 2005, αποφάσισε να σπουδάσει υποκριτική και να γίνει ηθοποιός. Έτσι πέρασε στην "Κεντρική Σκηνή" της Μιμής Ντενίση, απ' όπου αποφοίτησε το 2007.

Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Κεντρική Σκηνή της Μιμής Ντενίση το 2007 ενώ την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο σε τηλεόραση και θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό από το ρόλο της Ξένιας Παππά στην επιτυχημένη καθημερινή σειρά του MEGA, Η Ζωή της Άλλης στην οποία πρωταγωνίστησε από το 2009 μέχρι το 2012. Ακολούθησαν οι συμμετοχές της σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές όπως Κλεμμένα Όνειρα, Το δαχτυλίδι της φωτιάς, Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου και Έλα στη θέση μου.

Το 2016 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, δημιουργώντας την εταιρεία κοσμημάτων Allover. Το 2019 επέκτεινε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, εγκαινιάζοντας την εταιρεία ένδυσης Project SOMA.

Πώς ο πατέρας της Αθηνάς Οικονομάκου έσωσε 100 ζωές

Αθηνά Οικονομάκου μπαμπάς Δημήτρης

Ο πατέρας της ηθοποιού, Διονύσης Οικονομάκος, το 2014 ήταν καπετάνιος, και ανήμερα της Παναγίας με την ηρωική του πράξη, κατάφερε να βοηθήσει πρόσφυγες που τον είχαν ανάγκη.

Για το λόγο αυτό, βραβεύτηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Ακαδημία Αθηνών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως ένας από τους καπετάνιους που έχουν σώσει ζωές.

Επειδή όμως ο καπετάν-Διονύσης αυτή την εποχή βρίσκεται σε ταξίδι, το βραβείο παρέλαβαν η κόρη του, Αθηνά Οικονομάκου, και η σύζυγος του Γεωργία, οι οποίες βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων, πολύ συγκινημένες αλλά και περήφανες για τον καπετάνιο και μέλος της οικογένειας του.

Στη φώτο που πόσταρε η Αθηνά Οικονομάκου στο Instagram, κρατά πολύ συγκινημένη το βραβείο του μπαμπά της, λέγοντας: «Ο μπαμπάς μου ο Ήρωας!»

Τι ακριβώς συνέβη

«Στις 15 Αυγούστου 2013, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Μεσόγειο, ανάμεσα σε Λιβύη και Ιταλία, ταξίδευε το καράβι Πάτροκλος στο οποίο είναι καπετάνιος ο σύζυγος μου. Κάποια στιγμή πρόσεξαν ότι υπήρχε μια βάρκα με μετανάστες. Πλησίασαν με το καράβι, έριξαν λέμβους και σχοινιά και κατέβηκαν. Τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση, σχεδόν ετοιμοθάνατους. Είχαν μείνει χωρίς νερό και φαγητό, οι έμποροι τους είχαν εγκαταλείψει. Ήταν ολομόναχοι, γυναίκες και παιδιά! Τους περισυνέλεξαν, τους ανέβασαν στο πλοίο, τους έδωσαν ρούχα και φαγητό, και τους μετέφεραν στο πλησιέστερο λιμάνι στην Ιταλία. Είμαστε περήφανοι όλοι στην οικογένεια για τον Διονύση», καταλήγει η σύζυγος του, Γεωργία Οικονομάκου (δείτε εδώ το πρόσωπό της).