"Θα καταθέσουμε και μήνυση και αγωγή" - Εξωφρενών η Αθηνά Παντελίδου με τον Θεοφάνους

Αναλυτικά οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας μετά το εξώδικο στον συνθέτη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στο Πρωινό μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειάς του Παντελή Παντελίδη, Απόστολος Λύτρας, αναφορικά με το εξώδικο που έστειλαν στον Γιώργο Θεοφάνους με τον ίδιο να αποκαλύπτει και να εξηγεί για ποιον λόγο προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση.

Η αποκάλυψη του Λύτρα για το εξώδικο της Αθηνάς Παντελίδου στον Θεοφάνους

«Ο κύριος Θεοφάνους βγήκε σε μια εκπομπή και είπε ότι είδε τη μητέρα του Παντελή Παντελίδη πάνω στο μνήμα του γιου της να καταριέται αυτόν, την οικογένειά του και τα παιδιά του. Τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί. Η οικογένεια και ειδικά η μητέρα του Παντελή Παντελίδη από τη στιγμή που το άκουσε αυτό στεναχωρήθηκε πολύ.

Μιλάμε για μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί της. Βλέπω κάποια σχόλια, χτυπάνε αυτή τη γυναίκα που έχει χάσει το παιδί της χωρίς να υπάρχει λόγος.Δεν έχει ασχοληθεί με κανέναν. Βλέπω σχόλια ότι δήθεν έστειλε το εξώδικο για να κερδίσει χρήματα. Αν είναι δυνατόν. Είναι δυνατόν να ειπωθεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είναι ψέμα; Μπείτε στη θέση της… Ζητάμε να ανακαλέσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούμε νομικά.

Θα καταθέσουμε και μήνυση και αγωγή. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι δυνατόν για μια γυναίκα στην ηλικία της, που έχει περάσει όλα αυτά, να βγαίνει κάποιος και να ισχυρίζεται πράγματα που δεν έχουν συμβεί ποτέ. Ο κύριος Θεοφάνους δεν είχε πάει ούτε στην κηδεία. Ας έλεγε ότι του το μετέφεραν. Είπε ότι την είδε…

Βάλτε και λίγο τη λογική, μια μητέρα στην κηδεία του παιδιού της θα ασχοληθεί με κάποιον άλλο; Θα ασχολιόταν ποτέ μια μητέρα με τέτοια θέματα; Για ένα τραγούδι; Έχουμε δώσει μια προθεσμία πέντε ημνερών για να ανακαλέσει» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη.

Αναλυτικά όλα όσα είχε δηλώσει ο Θεοφάνους για την Αθηνά Παντελίδου

«Δεν το έχω ξαναπεί ποτέ αυτό. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα τη νύχτα που πέθανε ο Παντελής Παντελίδης. Πήγε στην Κύπρο κι έκανε ένα λάθος. Έγραψε ένα τραγούδι, που έλεγε για μια γκόμενα στα Κατεχόμενα. Έκανα μια επιστολή στα media την επόμενη μέρα. Ο Παντελής πάντα ερχόταν και με άκουγε, πάντα του έδειχνα μικρόφωνο, πάντα τραγουδούσε. Με ρώτησαν πολλές φορές τη γνώμη μου για τον Παντελή και πάντα έλεγα τις καλύτερες κουβέντες.

Σε εκείνη την επιστολή έγραφα ακριβώς αυτό, επειδή δεν έχεις ζήσει τον πόλεμο του ’74, που εγώ τον έζησα, θεωρώ ότι είναι κακή σου στιγμή. Πάρ’ το πίσω, του τύπου… γράφεις τόσες επιτυχίες, δεν έχεις ανάγκη. Δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο άλλος που έχει τη μάνα του στα Κατεχόμενα, έχει το σπίτι του από ‘κει, παθιάζεται με αυτό. Η δικιά μου η γενιά παθιάζεται με εκείνο το πράγμα.

Σας δίνω κανονικά το στόρι γιατί δεν τον έχω ξαναπεί ποτέ αυτό. Έρχεται η κουμπάρα μου που ήταν υπεύθυνη για τον Παντελή και μου λέει “μίλησα με τον Παντελή και θα το αποσύρει το τραγούδι αύριο και θα ζητήσει και συγγνώμη”. Και λέω όχι να ζητήσει συγγνώμη, απλά συνοπτικά, να τελειώνει το θέμα. Και το πρωί με ξυπνάνε και μου λένε ότι σκοτώθηκε.

Μετά είδα τη μάνα του πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου. Να πεθάνουν τα παιδιά μου για να καταλάβω τον πόνο που πέρασε. Έκλαιγα όλη τη μέρα και έλεγα γιατί; Τα είχε με εμένα και τη Φαίη! Η Φαίη είχε περάσει πολύ δύσκολα».