«Ένας θιασάρχης μίλησε άσχημα στην Ελένη Ράντου και μόνο που δεν του έφερε την καρέκλα στο κεφάλι»

Η αποκάλυψη γνωστού ηθοποιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ένας θιασάρχης μίλησε άσχημα στην Ελένη Ράντου και μόνο που δεν του έφερε την καρέκλα στο κεφάλι»

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης το πρωί της Πέμπτης (18/11). Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο ελληνικό metoo αλλά και στην Ελένη Ράντου, όπου και η ίδια είχε μιλήσει για τις καταγγελίες πριν λίγο καιρό.

Η αποκάλυψη του Τριανταφυλλίδη για την Ράντου

«Έχω κάποιες αντιρρήσεις, κάποια κενά. Είναι σωστή στο σύνολό της αυτή η ιστορία. Κάποια στιγμή όλα αυτά που συνέβεναν έπρεπε να σταματήσουν. Βασικά μία είναι η αντίρρησή μου, ότι καταλαβαίνω τα ψυχικά προβλήματα κάποιου, αλλά κάποιος άνθρωπος που έχει περάσει τα 20 ή τα 25 και ένας θιασάρχης του φέρεται άσχημα και εκείνη την ώρα δεν αντιδράσει ή δεν φύγει ή δεν φωνάξει την αστυνομία ή δεν τον καταγγείλει από τη στιγμή που κάνει την ίδια δουλειά με αυτόν και συνεχίζει μπορεί να πει κανείς ότι είναι και συνεκμεταλλευτής. Φυσικά δεν μιλάμε για αξιόποινες πράξεις.

Η Ελένη Ράντου δύο χρόνια αφότου είχε ξεκινήσει το θέατρο κάποιος θιασάρχης της μίλησε άσχημα και μόνο που δεν του έφερε την καρέκλα στο κεφάλι και η καριέρα της δεν καταστράφηκε. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν προβλήματα και να φοβούνται αλλά δεν μπορεί μετά από 20 χρόνια να βγαίνεις και να λες τότε έγινε αυτό.

Επαναλαμβάνω, δεν μιλάμε για αξιόποινες πράξεις».

«Συζητώντας με συναδέλφους, μου λένε ότι δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο θέατρο»

Η Ελένη Ράντου βρέθηκε καλεσμένη στο Καλύτερα δε γίνεται και μέσα σε όλα ανέφερε πως λόγω της αποχής από το θέατρο, θεωρεί πως είναι δύσκολο να ξαναμπεί στους παλιούς της ρυθμούς.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε επίσης για το νέο σήριαλ της ΕΡΤ “Ζακέτα να πάρεις” αλλά και για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάτρου με τις καταγγελίες.

Η Ελένη Ράντου είπε χαρακτηριστικά: “Το μεγάλο στοίχημα είναι όταν σου δίνεται εξουσία. Εμένα όταν μου δόθηκε εξουσία νομίζω ότι τη διαχειρίστηκα σωστά. Δεν έκανα στους άλλους αυτό που έκαναν σε μένα και δεν μου άρεσε. Ταπεινώθηκα στα πρώτα μου βήματα όπως και πολλοί άλλοι. Όλη μας η ζωή είναι κακοποιημένη.

Έτρωγες όλη την κακοποίηση και νόμιζες ότι έτσι ήταν. Η γενιά μας είχε το: “είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω. Όλη η κοινωνία σε όλους τους χώρους σπαράζεται από αυτές τις κακές συμπεριφορές. Στο θέατρο υπήρξε κακή επικοινωνία.

Αμέσως μετά η ηθοποιός πρόσθεσε: "Σκέφτομαι ότι τώρα που έκανα αποχή, λόγω καραντίνας, λέω πως θα μπω ξανά σε αυτή την τρέλα. Πιστεύω ότι θα μπω πολύ δύσκολο στο χώρο του θεάτρου. Σκέφτομαι. Πως θα το ξαναζήσω όλο αυτό; Συζητώντας και με άλλους συναδέλφους, μου λένε ότι δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο θέατρο. Τρομάζω πώς θα ξαναμπώ σε αυτή την υπέρβαση. Στο χώρο της τηλεόρασης δεν μίλησε ακόμα κανείς… για όσα συμβαίνουν. Υπάρχει ακόμα μεγάλος φόβος".

 Ελένη Ράντου για θέατρο