«Δε θέλω να λέω ούτε το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη»

«Ο Χαϊκάλης δεν κάνει έγκλημα, δουλεύει για να ζήσει»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δε θέλω να λέω ούτε το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα έκανε το πρωί της Παρασκευής (19/11) ο Τάσος Κωστής, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ελληνικό Me Too και συγκεκριμένα στον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Παύλο Χαϊκάλη.

Όπως εξήγησε ο ηθοποιός, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε μία πιο ιδιαίτερη συμπεριφορά, ωστόσο κανείς δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο Τάσος Χαλκιάς ο οποίος τον αντικατέστησε στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

Οι δηλώσεις του Τάσου Κωστή για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Στο θέατρο, αν διώξεις ηθοποιός θα πρέπει να κατεβάσεις την παράσταση. Όπως εγώ δεν κάνω θέατρο από άποψη, γιατί είμαι στις ευαίσθητες ομάδες, δεν θέλω να μπαίνω σε κόσμο πολύ, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε μια συμπεριφορά αλλά δεν το περιμέναμε αυτό. Δεν είμαστε στις πρόβες όλοι από πίσω. Μπροστά μας τέτοιο πράγμα δεν είχε συμβεί. Αυτά πρέπει να τα λένε εκείνη τη στιγμή. Όχι μόνο για τον Φιλιππίδη, αλλά και για τον Λιγνάδη που ούτε το όνομά του δεν θέλω να λέω.

Πρέπει να τα αντιμετωπίσουν εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει. Μη φοβάστε ότι θα χάσετε. Να κερδίσετε έχετε, αξιοπρέπεια και ψυχική δύναμη. Κρεμάσαμε δύο ανθρώπους, οι υπόλοιποι; Γιατί δεν μιλάνε και για τις άλλες δουλειές;», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην θεατρική παράσταση που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Λιγνάδης στη φυλακή: «Πάντα γίνονταν, κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί. Και τι έγινε; Και πρώτα έκανε θέατρο και έκανε και όλα τα άλλα».

Για τον Παύλο Χαϊκάλη είπε: «Δεν κάνει έγκλημα. Δουλεύει για να ζήσει. Το ότι είχε μια κακή συμπεριφορά δεν θα τον σκοτώσουμε τον άνθρωπο».

«Ο ένας ήταν επιρρεπής στο άλλο φύλο, και ο άλλος στο ίδιο φύλο» - "Βόμβες" για Φιλιππίδη και Λιγνάδη

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε ο Σωτήρης Χατζάκης το πρωί της Τετάρτης (17/11). Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ για τους δύο ηθοποιούς μίλησε πρόσφατα και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

«Αυτά που γινόντουσαν ήταν συγκλονιστικά βίαια, έκαναν κακό στο θέατρο. Βεβαίως, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα πρέπει να δικάζουμε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Οι ενδείξεις είναι τόσο πολλές γι’ αυτά που έγιναν. Δεν είπα “γενναίο και συγκινητικό” την παράβασή του, αλλά τον σωφρονισμό του. Δηλαδή πήγε στη φυλακή, τι θα έπρεπε να κάνει, να σκοτώνει τους άλλους συγκρατούμενους; Να τους δολοφονεί και να τους βιάζει;

Γι’ αυτό είναι το σωφρονιστικό σύστημα, γι΄ αυτό είναι οι φυλακές. Θεωρώ λοιπόν πολύ σωστό ότι έκανε θέατρο και δε συνέχισε μία οπιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.

Όταν έγινα διευθυντής του εθνικού θεάτρου, τον απομακρύναμε τον Λιγνάδη από τη σχολή για ευνόητους λόγους, γιατί κάτι είχαμε ακούσει. Όχι στο μέγεθος αυτού που συνέβη. Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Είχαμε ακούσει ότι ο ένας ήταν λίγο επιρρεπής στο άλλο φύλο, και ο άλλος στο ίδιο φύλο. Είχε φτάσει στα αφτιά μου μία εμμονή, οπότε είπα κάτσε να προλάβουμε.

Ο Φιλιππίδης ήταν εξαιρετικός ηθοποιός. Εύστοχος και μεγάλο ταλέντο. Μία περίπτωση με λεκτική ένταση σε μία ηθοποιό, τον ανακάλεσα στην τάξη. Πάνω στην πρόβα της μίλησε άσχημα. Αυτή διαμαρτυρήθηκε».