Αποκαλύφθηκε το πρόβλημα υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ - Μία φωτογραφία την πρόδωσε

Τι συμβαίνει;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αποκαλύφθηκε το πρόβλημα υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ - Μία φωτογραφία την πρόδωσε

Εδώ και μέρες επικρατεί μεγάλη αγωνία γύρω από την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η Βρετανίδα μονάρχης ακυρώνει την μία δημόσια εμφάνιση μετά την άλλη και ο κόσμος αναρωτιέται αν είναι πραγματικά καλά.

Ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ρωτήθηκε για την Βασίλισσα Ελισάβετ και αποκάλυψε ποια είναι η κατάστασή της μετά την συνάντησή τους.

«Ξέρω ότι όλοι θα θέλουν να προσφέρουν τις καλύτερες ευχές τους στη μεγαλειότητά μας, τη βασίλισσα και ήθελα απλώς να καθησυχάσω τους πάντες, λέγοντας ότι είδα από κοντά την βασίλισσα την περασμένη εβδομάδα και είναι πολύ καλά. Δεν χρειαζόταν να το πω, αλλά ήθελα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αγγλίας.

Η φωτογραφία που αποκάλυψε το πρόβλημα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ υγεία

Όπως εξήγησαν γιατροί μίλησαν στην Daily Mirror, τα γαλάζια προς μωβ χέρια είναι σημάδι για πρόβλημα στο κυκλοφορικό. Το αίμα στον οργανισμό δεν κυκλοφορεί σωστά και δημιουργεί αυτά τα χρωματικά σημάδια στο δέρμα.

Την ίδια στιγμή βέβαια μπορεί να σημαίνει πως η Βασίλισσα έχει έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό που προέρχεται από αναπνευστικό πρόβλημα ή και από καρδιοπάθειες.

«Κανείς δεν μπορεί να επιβραδύνει τον χρόνο»

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την υγεία της, μίλησε στους ηγέτες της Εκκλησίας για την απουσία της από τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, εκεί όπου ως υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας παρευρισκόταν πάντα μαζί με τον πρόσφατα εκλιπόντα σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παρευρεθήκαμε στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου…. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου, και ενώ συχνά εστιάζουμε σε όλα όσα έχουν αλλάξει στα ενδιάμεσα χρόνια, πολλά παραμένουν αμετάβλητα, συμπεριλαμβανομένου του Ευαγγελίου του Χριστού και των διδασκαλιών του.

Για τους ανθρώπους της πίστης, τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με άνευ προηγουμένου περιορισμούς στην πρόσβαση της δημόσιας λατρείας. Για πολλούς, ήταν μια περίοδος άγχους, θλίψης και κούρασης.

Ωστόσο, το Ευαγγέλιο έφερε ελπίδα, όπως έκανε στους αιώνες. Επίσης, η Εκκλησία προσαρμόστηκε στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους, όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας».

Βασίλισσα Ελισάβετ υγεία