"Η τεκνοθεσία είναι ένα ζήτημα πιο..." - Το σχόλιο του Κωνσταντίνου Μπόγδανου για την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους

"Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα κάθε συμπολίτη μας"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε ο Κωνσταντίνος Μπόγδανος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ομόφυλα ζευγάρια θα παντρεύονται επισήμως στην Ελβετία από τον Ιούλιο του 2022, το ίδιο και ο Γιάννης Μόρτζος.

Το σχόλιο του Μπόγδανου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την υιοθεσία

«Όλοι, ακόμα και οι πιο συντηρητικοί θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα κάθε συμπολίτη μας, καθεμιάς και καθενός να κάνει τις επιλογές ζωής που επιθυμεί, να ζει όπως θέλει και με όποιον θέλει.

Για τον λόγο αυτό, επειδή το θεωρώ σωστό και δίκαιο, το καλοκαίρι του 2020 και ήμουν ο πρώτος βουλευτής που έκανε κάτι τέτοιο, πρότεινα στον Έλληνα πρωθυπουργό η κυβέρνηση να προχωρήσει με τη νομική κατοχύρωση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα.

Η τεκνοθεσία είναι ένα ζήτημα πιο σύνθετο και πιο πολύπλοκο και αυτό γιατί αφορά πρώτιστα τα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών και όχι των ομόφυλων ζευγαριών. Η πρόοδος ούτως ή άλλως πρέπει να συντελείται όχι με βία ή με διχασμό αλλά με σεβασμό και μέσα από τους θεσμούς».

Διαγραφή Μπογδάνου από τη ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με τον Δένδια στη Βουλή

Το θερμό επεισόδιο που διαδραματίστηκε πριν λίγη ώρα στη Βουλή ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, οδήγησε στη διαγραφή του δεύτερου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών προκλήθηκε στην Βουλή μετά τη σύγκρουση Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».