"Κόλαφος" η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους - «Δεν είναι όλες οι γυναίκες για να φοράνε νυφικά»

«Αυτά τα τόσο παλιά πράγματα είναι βασισμένα στην πατριαρχία»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor

Το πρωί της Παρασκευής (19/11), η εκπομπή Breakfast At Star έδειξε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο provocateur.gr, στις οποίες μίλησε για τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

H αγαπημένη ηθοποιός έκανε τις δηλώσεις αυτές με αφορμή την καταγγελία της για τον Πέτρο Φιλιππίδη και το ελληνικό Me Too.

Οι δηλώσεις της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους

«Μια γυναίκα δε χρειάζεται οπωσδήποτε να θέλει να παντρευτεί. Μπορεί και να θέλει να παντρευτεί, μπορεί να θέλει να κάνει εφτά παιδιά, μπορεί και να μη θέλει να κάνει κανένα. Δεν είναι υποχρεωμένη να θέλει να ακολουθήσει κάποιο μοτίβο. Δεν είναι όλες οι γυναίκες φτιαγμένες για να φοράνε νυφικά. Δεν είναι όλες οι γυναίκες για να φοράνε ροζ, μπορεί και να είναι όμως… Αυτά τα τόσο παλιά πράγματα είναι βασισμένα στην πατριαρχία.

Δε με ενοχλεί να με ρωτήσει κάποιος για τον ρόλο μου ως μητέρα, αλλά συνήθως η τοποθέτηση έχει μία σεξιστική χροιά. Δηλαδή, η ερώτηση που μου γίνεται συχνά, αν ο Φάνης (Μουρατίδης) βοηθάει στο σπίτι, με ενοχλεί πάρα πολύ και τη θεωρώ προσβλητική για τον Φάνη κυρίως και μετά για μένα.

Γιατί να ρωτήσουμε εάν βοηθάει ένας πατέρας, κανένας δε ρώτησε ποτέ μία μάνα, δηλαδή να ρωτήσουν τον Φάνη αν βοηθάω εγώ. Είναι σεξιστικά ιδωμένες ερωτήσεις, κλισέ που έχουν μείνει εκατομμύρια χρόνια πίσω», είπε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.

Φάνης Μουρατίδης για Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Είμαι αυστηρός μαζί της, της κάνω...»

Στην εκπομπή «Breakfast at Star» μίλησε ο Φάνης Μουρατίδης για την πρεμιέρα της παράστασης «Ο κουρέας της Σεβίλλης». Μέσα σε όλα ο ίδιος αναφέρθηκε και για την σύζυγό του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους καθώς δεν δίστασε να αποκαλύψει πως είναι αυστηρός μαζί της.

Να τονίσουμε πως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ήταν μια από τις γυναίκες του θεάτρου που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

«Η Άννα Μαρία είναι πρώτη χρονιά σε ρόλο σκηνοθέτη, σε δύο δουλειές. Ήτανε μία πολύ γενναία κίνηση, μια απόφαση σημαντική για την ζωή της. Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανε αυτή την επιλογή.

Είμαι αυστηρός μαζί της, της κάνω παρατηρήσεις, όπως και αυτή είναι αυστηρή μαζί μου στα πράγματα που κάνω εγώ. Διότι όταν αγαπάς έναν άνθρωπο θες το καλύτερο για αυτόν και δεν μπορείς να είσαι διακοσμητικός».