Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Συγκλονίζει η σεναριογράφος - Ο βιασμός από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη

«Πολύ πρόσφατα διάβασα την καταγγελία μιας κοπέλας που κατήγγειλε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για βιασμό»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Συγκλονίζει η σεναριογράφος - Ο βιασμός από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη

Η σεναριογράφος της σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» - στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης - της ΕΡΤ, Κατερίνα Μαυρίκη, παραχώρησε συνέντευξη στην Espresso και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καράλη και μίλησε για τα δυο τραγικά γεγονότα που έχουν συμβεί στην ζωή της.

«Έχω κάνει δυο χειρουργεία και ακτινοθεραπείες και τώρα έχω να κάνω ακόμη ένα χειρουργείο. Δυο μήνες πριν διαγνωστώ με καρκίνο είχα κάνει μια φωτογράφιση για μια εταιρία με μαγιό, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Άλμα Ζωής. Μέχρι τότε δεν είχα ψηλαφίσει ποτέ το στήθος μου και δυο μήνες πριν από το πρώτο lockdown το έκανα.

Την ώρα που έπιασα τον καρκίνο ανατρίχιασα και το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να το πω στη μητέρα μου. Δεν της το είπα από την αρχή, δεν είχα τα κότσια να της πως από κοντά και το αποκάλυψα στο τηλέφωνο μετά το πρώτο χειρουργείο, γιατί δεν ήθελα να τη στεναχωρήσω.

Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο, με απέλυσαν από την εταιρεία που δούλευα, μια πολυεθνική. Με χαρακτήρισαν ανενεργή και με έδιωξαν από τη δουλειά. Γνώριζαν το πρόβλημα της υγείας μου γιατί έστελνα τις εξετάσεις και τα χαρτιά από τα χειρουργεία που έκανα. Ήταν πολύ μεγάλο το χαστούκι, γιατί χρειαζόμουν χρήματα για τις θεραπείες και είχα μείνει χωρίς δουλειά» εξομολογήθηκε η Κατερίνα Μαυρίκη.

Κατερίνα Μαυρίκη βιασμός

Η εξομολόγηση για τον βιασμό της από ηθοποιό - σκηνοθέτη

Το 2013, η Κατερίνα Μαυρίκη βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό τον οποίο κατήγγειλα πρόσφατα κοπέλα.

«Το 2013 έχω υποστεί βιασμό. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια μου έχουν συμβεί πάρα πολλά, είχε κλειδώσει το κεφάλι μου και είχε διαγραφεί από τη μνήμη μου. Πολύ πρόσφατα διάβασα την καταγγελία μιας κοπέλας που κατήγγειλε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για βιασμό. Ό,τι είχα διαβάσει ήταν ακριβώς ό,τι είχε συμβεί σε μένα. Πήγα και έκανα εμετό οκτώ φορές, έπαθα σοκ!

Το μυαλό μου είχε μπλοκάρει τον βιασμό που είχα υποστεί. Αυτή τη στιγμή έχω να δώσω τις δικές μου μάχες με τον καρκίνο και δε ξέρω αν έχω τη δύναμη να αντιμετωπίσω ακόμη μια μάχη με αυτό το τέρας. Έχω ορκιστεί όμως, πως αν η υπόθεση δεν προχωρήσει νομικά και δεν βρεθεί στη φυλακή, θα κάνω επίσημη την καταγγελία μου» εξομολογήθηκε η σεναριογράφος.

Λίγα λόγια για την σειρά Χαιρετά μου τον πλάτανο

Ο Βαγγέλας Κυριαζής (Γιάννης Μόρτζος), ο παρανοϊκός γέρος του χωριού, πεθαίνει και αφήνει στα τρία εγγόνια του, Κατερίνα (Πηνελόπη Πλάκα), Τζώρτζη (Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος) και Θοδωρή (Γιωργής Τσουρής), όλη του την περιουσία: το σπίτι στο χωριό, τρία χωράφια, έξι στρέμματα το καθένα και τρία εκατομμύρια ευρώ με τον όρο να μείνουν στο χωριό, τον Πλάτανο, για έναν χρόνο. Αν κάποιος λείψει για πάνω από εικοσιτέσσερις ώρες, χάνει αυτομάτως το δικαίωμα διεκδίκησης της κληρονομιάς. Αν χάσουν και οι τρεις τα χρήματα περνούν στο χωριό.[2]Τα πράγματα όμως περιπλέκονται πιο πολύ όταν όλο το χωριό στρέφεται εναντίον στα εγγόνια.