"Κόλαφος" ο Μπουρδούμης κατά του Σερβετάλη - «Τόσα χρόνια δεν είδα να έχεις...»

«Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor

Με τρεις αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θέλησε να δώσει την δική του απάντηση στον Άρη Σερβετάλη για την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση επειδή δεν ήθελε να παίζει μόνο μπροστά σε εμβολιασμένους.

Οι αναρτήσεις του Αλέξανδρου Μπουρδούμη για τον Άρη Σερβετάλη

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη – πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό», έγραψε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης Άρης Σερβετάλης

Μπουρδούμης Instagram

Μπουρδούμης ανάρτηση εμβολιασμός

Έξαλλος με τον Σερβετάλη και ο Μπιμπίλας

Εχθές έγινε γνωστό πως ο Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς από την παράσταση «Ρινόκερος» την οποία σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας, καθώς υποστήριξε πως η Τέχνη είναι για όλους αφού δεν θέλει να παίζει μόνο για όσους είναι εμβολιασμένοι.

Μάλιστα, μέσα από την εκπομπή «Happy Day» όπου προβάλλεται από την συχνότητα του ALPHA ο Σπύρος Μπιμπίλας θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του ηθοποιού να μην συμμετέχει πλέον στην παράστασή του.

«Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω.

Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά».