Εύη Δρούτσα: Άφησε με το στόμα ανοιχτό την Φαίη Σκορδά με τις δηλώσεις για τον Λιγνάδη

«Μετά το #metoo βγήκε το «σε βίασαν», πρώτα το είχες μούγκα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Εύη Δρούτσα: Άφησε με το στόμα ανοιχτό την Φαίη Σκορδά με τις δηλώσεις για τον Λιγνάδη

Το πρωί της Τρίτης 23/11 η Εύη Δρούτσα εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό». Η ίδια δεν δίστασε να αφήσει άφωνους τους παρουσιαστές με τις δηλώσεις της σχετικά με το κίνημα #metoo καθώς συνεχίζει να απασχολεί όσο τίποτα άλλο μετά από τις καταγγελίες που βγήκαν στην επιφάνεια.

Οι δηλώσεις της Εύης Δρούτσα στο Πρωινό

Ψιλοδιαφωνώ με την υπόθεση Λιγνάδη. Όταν πας με κάποιο παιδί, και το πληρώνεις και δέχεται να πάρει τα λεφτά το παιδί γιατί πήγε με κάποιον, γιατί πας μετά από χρόνια και λες «αυτός με βίασε»; Γιατί πήγες και πληρώθηκες;

Ή αυτό που λένε ότι στη γειτονιά του καθόταν στο παγκάκι και ήταν αγόρια δίπλα του. Και τι με νοιάζει εμένα ποιος είναι; Εμένα μπορεί να είναι δέκα γυναίκες. Τι θα πει αυτό; Αυτά τα θεωρώ τόσο γελοία, αναχρονιστικά.»

«Δεν ξέρω τον Λιγνάδη από πού ξεκίνησε, τι έγινε. Το θεωρώ πολύ πιο μικρό από του Φιλιππίδη. Δεν είναι κάποιο παιδί από το θέατρο που είπε «με τράβηξε, πήγε μαζί μου με το ζόρι, μου έκανε αυτό, μου έκανε εκείνο». Δεν άκουσα εγώ κάτι τέτοιο. Εγώ άκουσα ότι πλήρωνε τα παιδιά που πηγαίνανε.

Ας μην έπαιρναν τα λεφτά, ας μην πήγαιναν. Γιατί πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους και δεν τα ρίχνουμε στον εαυτό μας; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Α το κοριτσάκι μου πήγε αυτός και το…

Αυτή γιατί κάθισε; Και μετά πάει και λέει «Όχι μαμά, με βίασαν». Πώς σε βίασαν; Μετά το #metoo βγήκε το «σε βίασαν», πρώτα το είχες μούγκα. Γιατί; Μπλεχτήκαμε».

Ποια είναι η Εύη Δρούτσα - Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Εύη Δρούτσα είναι ανιψιά του Έλληνα ποιητή της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς Μανόλη Αναγνωστάκη και της Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως και από τις σπουδαιότερες γυναικείες μορφές των ελληνικών γραμμάτων, Λούλα Αναγνωστάκη. Πως προκύπτει αυτή η συγγένεια; Η μητέρα της Εύης Δρούτσα, Μαρία, ήταν αδερφή τους. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η Δρούτσα είναι πρώτη ξαδέρφη του Θανάση Χειμωνά και του Ανέστη Αναγνωστάκη.

Το 1993 ο Στέφανος Κορκολής θα συναντηθεί με την Εύη Δρούτσα όπου μαζί θα συνεργαστούν όχι απλά σε μια-δυο επιτυχίες του τραγουδιστή και συνθέτη, αλλά στις επόμενες πέντε ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές του. Η πρώτη τους καλλιτεχνική συνεύρεση είχε τίτλο «Εφ’όλης της ύλης» όπου εκτός άλλων σπουδαίων τραγουδιών, υπήρχε και το «Σκόνη και θρύψαλα».

Εύη Δρούτσα για Καρρά

Το 2014, τότε που προβλήθηκε για πρώτη φορά το talent show «The Voice», ζήτησαν από την Εύη Δρούτσα να τοποθετηθεί γύρω από τους κανόνες του παιχνιδιού και για το γεγονός ότι οι κριτές δεν στέκονται στην εικόνα του διαγωνιζόμενου αλλά στη φωνή.

Στον τελικό του «Fame Story 3», τότε που το παρουσίαζε η Τατιάνα Στεφανίδου, η Εύη Δρούτσα ερμήνευσε το τραγούδι «Γιατί το Fame Story έγινε λατρεία», σε μουσική των Μάριο Ψιμόπουλο – Κωνσταντίνο Παντζή και στίχους δικούς της. Ένα τραγούδι που αιτιολογεί (το «γιατί» στον στίχο δεν είναι σε καμιά περίπτωση ερωτηματικό, αλλά αιτιολογικό) τους λόγους που η Ελλάδα βλέπει φανατικά το «Fame Story».