Νίκος Γκάλης: Η τρυφερή εξομολόγηση για την κόρη του - «Στη γέννηση της κόρης μου...»

Τι αποκάλυψε;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νίκος Γκάλης: Η τρυφερή εξομολόγηση για την κόρη του - «Στη γέννηση της κόρης μου...»

Μέσα από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Γκάλης στον Τάσο Τρύφωνος όπου μεταξύ άλλων ο ίδιος αναφέρθηκε στην μεγαλύτερή του αδυναμία, την κόρη του Στέλλα.

Από την άλλη στην εκπομπή επέστρεψε και η Μπέττυ Μαγγίρα καθώς τόσες μέρες ήταν σε καραντίνα αφού διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Οι δηλώσεις του Νίκου Γκάλη

«Στη Στέλλα δεν έχω μιλήσει για το ποιος είμαι. Περισσότερο ακούει από τους φίλους της. Μοιάζει με τον χαρακτήρα μου, είναι ήρεμη και κουλ. «Στη γέννηση της κόρης μου δάκρυσα.

Η κόρη μου ασχολείται με το cheerleading είναι και στην εθνική και πριν από λίγο καιρό βγήκαν πέμπτοι στον κόσμο. Από τότε με κοροϊδεύει, “μπαμπά κάνω μεγαλύτερες επιτυχίες από εσένα”».

Ποιος είναι ο Νίκος Γκάλης

Ο Νίκος Γκάλης (Νικόλαος Γεωργαλής, γεννήθηκε 23 Ιουλίου 1957 είναι Ελληνοαμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Θεωρείται η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της σύγχρονης εποχής.

Η FIBA τον έχει αναγνωρίσει ως τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο σκόρερ όλων των εποχών χάρις τους 24.721 πόντους και του μέσου όρου 32,8 της επαγγελματικής του καριέρας. Το 2007 έγινε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που εντάχθηκε στο Hall of Fame της FIBA και το 2017 στο Naismith Memorial Basketball Hall Of Fame, περνώντας έτσι στο «πάνθεον» του παγκόσμιου μπάσκετ.

Όταν ήρθε ο Γκάλης στην Ελλάδα ήταν ένας άγνωστος ομογενής παίκτης. Στη συνέχεια καταξιώθηκε για το ταλέντο του στο άθλημα, ιδιαίτερα στην επίτευξη καλαθιών με κάθε δυνατή επιλογή και απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε, σε συλλογικό επίπεδο, η ηγετική μορφή του Άρη που κυριάρχησε στη δεκαετία του 1980 εντός συνόρων και συμμετείχε σε τρία στη σειρά φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, χωρίς όμως να εκπληρώσει τον μεγάλο στόχο του ευρωπαϊκού τίτλου, κάτι που δεν κατάφερε κι όταν έκανε την πολύκροτη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το 1992.

Είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Πρωταθλήματος Ελλάδας, όπως και σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων όλων των εποχών με 4.911 πόντους σε 148 συμμετοχές (Κύπελλο Κόρατς και Ευρωλίγκα). Η σταδιοδρομία του είναι γεμάτη από πολλαπλούς ατομικούς τίτλους και ρεκόρ, πολλά από τα οποία εξακολουθούν να διατηρούνται ακόμα και σήμερα.

Αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν η συμμετοχή του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού εθνικού τίτλου, ενώ και η συνέχεια στην επόμενη διοργάνωση ήταν ανάλογης σημασίας.

Συνέβαλε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην βελτίωση των επιδόσεων της Εθνικής Ομάδας και την άνοδο της σε υψηλό διεθνές επίπεδο, ενώ η παρουσία του στο μπάσκετ επηρέασε σημαντικά την σύγχρονη και μετέπειτα ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα.