Θάνος Μπίρκος - συμπρωταγωνιστής του Σερβετάλη: «Πρέπει να σεβαστεί τις επιπτώσεις της άποψής του»

«Σπάει» τη σιωπή του μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θάνος Μπίρκος - συμπρωταγωνιστής του Σερβετάλη: «Πρέπει να σεβαστεί τις επιπτώσεις της άποψής του»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό έκανε το πρωί της Τρίτης (23/11) ο Θάνος Μπίρκος, ο συμπρωταγωνιστής του Άρη Σερβετάλη στην παράσταση "Ρινόκερος" από την οποία αποχώρησε καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές.

Οι δηλώσεις του Θάνου Μπίρκου για τον Άρη Σερβετάλη

«Ο Άρης Σερβετάλης έχει τις ιδεολογίες και τα πιστεύω του και η θέληση του ήταν να αποχωρήσει γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. Υπήρξε μία συζήτηση μέσα στα καμαρίνια και ήταν κάτι που γνωρίζαμε. Οφείλω να σεβαστώ την άποψη του Άρη και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Την Κυριακή παίξαμε κανονικά. Τα μέτρα ξεκίνησαν την Δευτέρα. Εμείς είχαμε κάποια ενημέρωση όσον αφορά τις απόψεις του Άρη.

Δεν ξέρω κάτι επίσημο για το αν θα συνεχιστεί η παράσταση. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά, εμείς αναμένουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στην παραγωγή και στον σκηνοθέτη μας. Κάνουμε θέατρο και τέχνη, υπάρχει σεβασμός απέναντι στον συνάδερφο. Αυτός θα πρέπει από την άλλη να σεβαστεί τις επιπτώσεις της άποψής του απέναντι στους συναδέρφους του», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Ο καθένας κρίνεται γι’ αυτά που πράττει»

Δηλώσεις στην εκπομπή T-Live έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (23/11) ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος" καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο μπροστά σε εμβολιασμένους.

«Στο Άγιο Όρος υπάρχει ένας αποκλεισμός εδώ και αιώνες που απαγορεύει στις γυναίκες να εισέλθουν σε έδαφος της πατρίδας μας. Δεν είδα ποτέ καμία δήλωση που να λέει ότι “εγώ δεν θα ξαναπάω μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός των γυναικών”. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει και κρίνεται γι’ αυτά που πράττει. Α λα καρτ όμως δικαιώματα και α λα καρτ αντίδραση για την ελευθερία δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Τζωρτζάκης.