Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Ζήλευα πάρα πολύ τον Δάνη Κατρανίδη! Του έκανα τέρατα»

Η αποκάλυψη για τον πρώην σύντροφό της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Ζήλευα πάρα πολύ τον Δάνη Κατρανίδη! Του έκανα τέρατα»

Στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» και στον Κώστα Τσουρό μίλησε το πρωί της Τρίτης (23/11) η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πρώην σύντροφό της, Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος δεν είναι και τόσο καλά στην υγεία του.

Οι δηλώσεις της Παπακωνσταντίνου για τον Κατρανίδη

«Τον Σταμάτη Φασουλή τον γνώρισα στο απόγειο της δόξας του και ήταν πάρα πολύ σνομπ. Μετά δέσαμε και σαν παρέα. Έκανα περισσότερη παρέα με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Μίνα Αδαμάκη. Ακούμπαγα πάρα πολύ πάνω στον Σταμάτη. Του έχω βγάλει το λάδι. Μονίμως του έλεγα ότι “είναι χάλια αυτό δεν θα το κάνω”».

Στο σχολείο έλεγα ποιήματα και στη μέση έκλαιγα. Όταν είπα στους γονείς μου ότι θα γίνω ηθοποιός δεν το πίστευαν. Με αντιμετώπισαν σκαιότατα, απαξιωτικά.

Όταν γνώρισα στη σχολή Θεοδοσιάδη τον Δάνη Κατρανίδη δεν έπεσα και ανάσκελα. Τον πρώτο χρόνο κάναμε πάρα πολλή παρέα. Έφυγε εκείνος ένα καλοκαίρι και έπαθα μια έλλειψη του φίλου μου και μέσα από αυτό βγήκε μια βαθιά ερωτική, αγαπησιάρικη σχέση, πολύ έντονη, που υπάρχει μέχρι τώρα, όχι με αυτή τη μορφή αλλά με τη μορφή της συντροφικότητας. Ακουμπάμε, μιλάμε, λέμε τις χαρές και τις λύπες μας, τα προβλήματά μας. Και εκείνος. Είναι αμφίδρομο.

Μετά πέρασε σε άλλα επίπεδα η σχέση μας. Τον ζήλευα πάρα πολύ. Του έκανα τέρατα. Έπαιζε ρόλο στη σχολή με μία κοπέλα και εγώ ζήλευα κανονικότατα. Δεν είχα αντικείμενο. Και εκείνος με ζήλευε αλλά όχι έτσι. Είχε πιο πολύ χιούμορ στην αντιμετώπισή του.

Είχα σχέσεις που πληγώθηκα. Πληγώνεσαι όταν χωρίζεις αλλά το χειρότερο είναι όταν είσαι μέσα στη σχέση και πληγώνεσαι. Μου έχουν κάνει πρόταση γάμου. Είπα “όχι” αλλά δεν το μετάνιωσα. Είμαι βέβαια της συντροφικότητας. Είναι ψέμα όταν λέμε ότι θέλουμε να μας πει την αλήθεια. Όταν την ακούσεις δεν θα σου αρέσει. Μου είπα αλήθεια και έφυγα μέσα στη νύχτα. Δεν γίνεται να βρίσκεσαι δίπλα στον Φρέντυ, ήταν ένας χείμαρρος. Πιο γλάστρα δεν έχω υπάρξει ποτέ.

Το Μίρκα βγαίνει από το Μαρία. Η μαμά μου είχε διαβάσει ένα παραμύθι με μια τσιγγάνα και με είπαν Μίρκα γιατί δεν της άρεσε το Μαρία. Μόνο στο σχολείο με έλεγαν Μαρία. Ήμουν στο Λονδίνο και πήγαινα Νέα Υόρκη. Κάτι είχε συμβεί και άκουγα στα μεγάφωνα “η κυρία Μαρία Κατρανίδου” και λέω “Τι μου θυμίζει αυτό;Εγώ είμαι!”».

"Είναι ένας άνθρωπος που...." - Η αποκάλυψη για τον πρώην σύζυγό της, Δάνη Κατρανίδη

Στην εκπομπή Προσωπικά ήταν καλεσμένη το απόγευμα της Κυριακής (17/10) η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πρώην σύζυγό της, Δάνη Κατρανίδη, για τον οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησαν και μερικά fake news για την υγεία του.

«Στη σχολή επειδή ήμασταν παιδιά ήταν τελείως διαφορετικά αλλά εγώ έκανα διάφορες πολύ χαριτωμένες ζήλιες την ώρα του μαθήματος. Είναι ένας άνθρωπος που είναι δίπλα μου χτες, σήμερα και εύχομαι και αύριο, στο μέλλον μας το κοινό, όποιο είναι, γιατί είναι από τους πολύ σημαντικούς ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αγαπήσει και να έχεις αγαπηθεί και να συνεχίζεις να έχεις μια τέτοια σχέση που να περνάει σε άλλα επίπεδα».

Η πιο δύσκολη στιγμή της στο θέατρο: «Είχε συμβεί κάποια στιγμή, είναι χρόνια, δεν υπάρχει πια στη ζωή, ένας υπέροχος ηθοποιός που τον θαύμαζα -το θέμα είναι ότι είχε δίκιο- και πάνω στη σκηνή μου έκανε μία παρατήρηση στη σκηνή και ήθελα να πεθάνω. Γιατί πάνω στη σκηνή είμαστε εκτεθειμένοι, γυμνοί. Το θεωρώ πολύ σκληρό γιατί είναι σαν να βάζεις στον άλλον ένα προβολέα. Μου έχει μείνει αυτό.

Το όνομά μου είναι Μαρία. Η μητέρα μου αντιπαθούσε βαθύτατα αυτό το όνομα. Η μαμά μου αποφάσισε να με πει Μίρκα.

Δεν είναι μεγάλος καημός να μην έχεις χωριό; Είχα αποφασίσει ότι ήμουν από ένα χωριό με βουνό και θάλασσα και έγραφα φανταστικές εκθέσεις. Η δασκάλα κάλεσε τη μαμά μου και της είπε να με προσέξει γιατί έγραφα πολύ αληθοφανείς ιστορίες.

Το θεατρικό σανίδι γίνεται πολύ εύκολα βρεγμένο και σηκώνεται και σε χτυπάει. Το θέατρο υπήρχε πριν από μας και θα υπάρχει και μετά από μας, δεν μπορεί να το πλήξει κανείς. Ως προς το θέμα της άδειας δεν σημαίνει ότι επειδή την έχεις είσαι πολύ καλός ή κακός. Προστατεύει όμως να υπάρχουν κάποιοι κανόνες συναναστροφής – ήθος δεν σου διδάσκει. Το αν είσαι διάττων αστέρας θα το δείξει η πορεία».