Χείμαρρος ο Γιώργος Καπουτζίδης - «Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας σε απελευθερώνει»

«Δεν χρειάζεται ούτε δάχτυλο να κουνήσεις, ούτε να υψώσεις τη φωνή»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χείμαρρος ο Γιώργος Καπουτζίδης - «Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας σε απελευθερώνει»

Καλεσμένος στο «Στούντιο 4» βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/11) ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στον Νίκο Μουτσινά, στην αποχώρηση της Ελένης Γερασιμίδου από την νέα του σειρά, αλλά και στην σεξουαλικότητά του.

Οι δηλώσεις του Καπουτζίκη για την σεξουαλικότητά του

«Είναι καλό να λέμε το σωστό αλλά είναι ακόμα καλύτερο να πιστεύουμε το σωστό και το πολύ πολύ καλύτερο είναι να το νιώθεις, να βγαίνει μέσα από την καρδιά σου. Την πολιτική ορθότητα δεν πρέπει να την βλέπουμε σαν έναν δράκο που ήρθε εδώ πέρα να μας απειλήσει και να μας απαγορεύσει να κάνουμε πράγματα. Η πολιτική ορθότητα θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με το συναίσθημα, γιατί φτιάχτηκε όχι για να μας εμποδίσει να κάνουμε πράγματα, αλλά για να προστατέψει κάποιους.

Ακόμα και όταν την επιβάλλουμε, πρέπει με ένα νοιάξιμο να την επιβάλλουμε σε αυτόν που δεν την τηρεί, όχι με το να τον πετροβολήσουμε ούτε να του ευχόμαστε κατάρες. Να είμαστε αυστηροί, να τον φέρουμε μπροστά στο λάθος του, αλλά είπα αυστηροί, όχι άγριοι, όχι βάναυσοι.

Με δυσκολεύει να βρίσκομαι σε περιβάλλοντα που δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να πρέπει να είμαι πάρα πολύ διπλωμάτης.

Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας είναι σημαντικό, σε απελευθερώνει σίγουρα. Όταν έχεις αποδεχθεί τη σεξουαλικότητα και μιλήσεις γι’ αυτήν, μετά δεν είναι πια αγώνας είναι ένας πολύ ωραίος περίπατος, πολύ απλά, εύκολα. Δεν χρειάζεται ούτε δάχτυλο να κουνήσεις, ούτε να υψώσεις τη φωνή, ούτε τίποτα. Πολύ απλά λες… εγώ παιδιά νομίζω αυτό».

Η εξομολόγηση του Γιώργου Καπουτζίδη για την επιθυμία του να κάνει οικογένεια

Πριν λίγο καιρό, ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή The 2night Show και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της πατρότητας, αποκαλύπτοντας πως θα έκανε παιδί αν είχε στο πλευρό του έναν σύντροφο που το ήθελε πολύ.

«Δεν το ομολογούσα γιατί δεν ήθελα να το δείξω. Γυρνούσα αργά το βράδυ και τσέκαρα πίσω μου. Δεν ήξερα τι αντίκτυπο μπορεί να είχε. Όσο όμως φοβόμουν και έλεγα σταμάτα, τόσο αυτό γινόταν πιο δυνατό και συνέχιζα.

Ήταν χαρά μου που έκανε παρέα στον κόσμο στην πρώτη καραντίνα. Για αυτό δεν βγήκα πουθενά να πω μείνετε σπίτι, γιατί θεωρούσα ότι δεν θα βοηθήσω κανέναν. Αυτό που είχα αφήσει βοηθούσε».

Ο σεναριογράφος μίλησε και για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Πολιτεία και αφορούν στα ομόφυλα ζευγάρια. «Τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά, είναι δύο άνθρωποι που η κοινωνία αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να γίνουν γονείς. Αυτές οι οικογένειες έχουν έναν βιολογικό μπαμπά ή μαμά, αν πάθει κάτι μπορεί το παιδί να βρεθεί στο ίδρυμα ενώ έχει σπίτι και οικογένεια και αυτό γιατί το κράτος δεν αναγνωρίζει τον άλλον ως γονιό».

Ο ίδιος δεν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνει μπαμπάς. «Δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει η ζωή. Αν ήμουν με έναν σύντροφο που θα το ήθελε πολύ θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του. Μόνος μου θα δυσκολευόμουν πολύ».