Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Άρης Σερβετάλης: "Δεν είμαστε αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη" - Η απάντησή του μετά το σάλο

"Έσπασε" την σιωπή του μετά την απόφαση να αποχωρήσει από την παράσταση που πρωταγωνιστούσε

Άρης Σερβετάλης:
News 23.11.2021 20:18
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σούσουρο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούσε "Ρινόκερος". Ο ηθοποιός προχώρησε σε αυτήν την κίνηση καθώς δεν ήθελε να διαχωρίσει τους θεατές σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ωστόσο πολλοί ήταν οι συνάδελφοί του οι οποίοι στράφηκαν εναντίον του.

Ο ίδιος, λίγες ώρες αργότερα, "έσπασε" την σιωπή του μέσα από μια ανάρτηση στο instagram και απάντησε τόσο για αυτήν του την απόφαση όσο και στο ξέσπασμα των υπολοίπων ηθοποιών.

Η απάντηση του Σερβετάλη μετά την αποχώρησή του από την παράσταση

"Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάσταση μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους. Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.

Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.

Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω απο όλα.

Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα".

"Διαφημίζεται σαν σωτήρας και..." - Τι είχε δηλώσει στο παρελθόν για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Ο γνωστός ηθοποιός έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του με τα μέτρα κυβέρνησης για τον κορωνοϊό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν όταν είχε μιλήσει δημόσια για τη Θεία Κοινωνία υποστηρίζοντας πως έχει την ανάγκη να κοινωνεί, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

«Αν ήταν να κοινωνώ με πλαστικά κουταλάκια, θα έπαιρνα μαζί μου και Θεία Κοινωνία να τη βάλω στην κατάψυξη. Η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού, υπάρχει μια πνευματική διάσταση σε αυτό το μυστήριο που υπερβαίνει τον φυσικό κόσμο. Προσωπικά έχω την ανάγκη της Θείας Κοινωνίας όπως κάποιος άλλος χρειάζεται το φαγητό, πεινάω πνευματικά. Με στηρίζει, είναι η πνευματική τροφή μου. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να το κατανοήσουν όλοι αυτό, αλλά θα ήθελα να το σέβονται», είχε πει χαρακτηριστικά στο Βήμα.

Σε μια συνέντευξη του επίσης στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο Άρης Σερβετάλης είχε δηλώσει για το εμβόλιο: «Είμαι πολύ επιφυλακτικός, επειδή διαφημίζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν».

Η δήλωση που είχε κάνει ο Σερβετάλης για τον κορωνοϊό

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φαίη Κοκκινοπούλου ξέσπασε κατά του Σερβετάλη: «Θα μείνουν όλοι άνεργοι»

Μπιμπίλας κατά Σερβετάλη: «Πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη…»

Share