Ξέσπασε κατά του Σερβετάλη ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης - «Απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά»

Οι οργισμένες δηλώσεις του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ξέσπασε κατά του Σερβετάλη ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης - «Απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά»

Δηλώσεις στην εκπομπή Πρωινό έκανε το πρωί της Τετάρτης (24/11) ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με αφορμή την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος" καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο μπροστά σε εμβολιασμένο κοινό.

Ο αγαπημένος ηθοποιός χαρακτήρισε "αντιεπαγγελματική" τη συμπεριφορά του Άρη Σερβετάλη και τόνισε πως με την αποχώρησή του πήρε στο λαιμό του πολλούς ανθρώπους.

Το σχόλιο του Βλαδίμηρου Κυριακίδη για τον Άρη Σερβετάλη

«Θεωρώ ότι η αποχώρησή του είναι απαράδεκτη. Ζούμε επικίνδυνους καιρούς, συν ότι ζούμε οικονομικά δύσκολους καιρούς. Δε μπορείς να παρατάς μία παράσταση και να αφήνεις τους ηθοποιούς χωρίς δουλειά κι έναν εργοδότη που θα πληρώσει γιατί όπως ξέρετε πολύ καλά, υπάρχουν τα τριμηνιαία και τα εξαμηνιαία συμβόλαια και χωρίς έσοδα ένας εργοδότης θα συνεχίσει να πληρώνει κάποιους ηθοποιούς.

Και όλα αυτά γιατί δεν θέλεις να εμβολιαστείς. Για μένα είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά και εντελώς αντιεπαγγελματική. Όταν ηγείσαι ενός θιάσου πρέπει να ηγείσαι πραγματικά και όχι να φέρεσαι εγωιστικά και να κάνεις μόνο αυτό που περνάει μέσα από το κεφάλι σου ή μέσα από αυτό που θέλεις εσύ να κάνεις.

Αλλιώς θα κλείναμε όλοι τα θέατρά μας σε μία μέρα αδιαθεσίας θα λέγαμε “δεν είμαι καλά, να φύγει το κοινό, φύγετε οι ηθοποιοί, δεν μου αρέσει αυτό που κάνω”. Το θεωρώ τελείως απαράδεχτο και σας ομολογώ ότι εγώ θα κάνω και το τρίτο εμβόλιο και περιμένω και το τέταρτο, αν βγει. Πραγματικά πρέπει να σωθούμε από αυτή τη μάστιγα. Δεν έχει δικαίωμα κανείς για κανένα λόγο να κλείνει ένα θέατρο επειδή απλά δεν θέλει να εμβολιαστεί ή απλά δεν θέλει να μπαίνουνε ανεμβολίαστοι.

Αν επιτρέψουμε να μπουν ανεμβολίαστοι, να είστε σίγουροι ότι δεν θα έρθουν οι εμβολιασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός.

Στο πλευρό του Σερβετάλη η Βάνα Μπάρμπα - «Μπράβο του για το θάρρος»

Δηλώσεις στην εκπομπή Super Κατερίνα έκανε το πρωί της Τετάρτης (24/11) η Βάνα Μπάρμπα, η οποία κλήθηκε να μιλήσει για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος" επειδή δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

Η ηθοποιός, σε αντίθεση με πολλού συναδέλφους της, τον επαίνεσε για το θάρρος του και ξεκαθάρισε πως η τέχνη δεν είναι πολιτική και δεν χωράει τέτοιου είδους διαχωρισμούς.

«Δεν θα μπω στο παιχνίδι εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι. Η τέχνη είναι πάνω από την πολιτική. Είμαι ενάντια στο μέτρο στο ποιοι θεατές θα μπουν μέσα και ποιοι όχι. Πώς μπαίνουν στα λεωφορεία εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι; Εγώ θα έλεγα μπράβο του για το θάρρος και την παρρησία που έδειξε», είπε χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.