«Θα χρεωθεί στο λαιμό του ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο» - "Κόλαφος" ο Μαυρικίου κατά του Σερβετάλη

«Αν ήμουν εγώ παραγωγός θα είχα μαζί του...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Θα χρεωθεί στο λαιμό του ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο» -

Στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό μίλησε το πρωί της Τετάρτης (24/11) ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος" καθώς δεν ήθελε να παίζει αποκλειστικά για εμβολιασμένο κοινό.

Το σχόλιο του Μαυρίκιου Μαυρικίου για τον Άρη Σερβετάλη

«Πρέπει να σεβόμαστε το πιο ιερό πράγμα στο θέατρο που είναι το κοινό. Το κοινό είναι αυτό που πληρώνει και θέλει να δει μια παράσταση. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος από τη θέση στην οποία βρίσκεται, που μπορεί να είναι μια θέση πιο άνετη από τη θέση των τεχνικών ή των υπολοίπων συντελεστών μιας δουλειάς που βιοπορίζονται μέσα από αυτό.

Και επειδή συνήθως οι πρωταγωνιστές αμείβονται έτσι με ποσοστά, οπότε λόγω της ποσοστιαίας επιτυχίας θεωρώ ότι έχει βγάλει κάποια χρήματα από αυτή την επιτυχία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπρεπε να σκεφτεί ότι όλοι αυτοί οι υπόλοιποι γύρω γύρω βιοπορίζονται μέσα από αυτό. Θα χρεωθεί στο λαιμό του ανθρώπους που ξαφνικά θα βρεθούν στο δρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός παραγωγός.

Στο πλευρό του Σερβετάλη η Βάνα Μπάρμπα - «Μπράβο του για το θάρρος»

Δηλώσεις στην εκπομπή Super Κατερίνα έκανε το πρωί της Τετάρτης (24/11) η Βάνα Μπάρμπα, η οποία κλήθηκε να μιλήσει για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος" επειδή δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

Η ηθοποιός, σε αντίθεση με πολλού συναδέλφους της, τον επαίνεσε για το θάρρος του και ξεκαθάρισε πως η τέχνη δεν είναι πολιτική και δεν χωράει τέτοιου είδους διαχωρισμούς.

«Δεν θα μπω στο παιχνίδι εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι. Η τέχνη είναι πάνω από την πολιτική. Είμαι ενάντια στο μέτρο στο ποιοι θεατές θα μπουν μέσα και ποιοι όχι. Πώς μπαίνουν στα λεωφορεία εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι; Εγώ θα έλεγα μπράβο του για το θάρρος και την παρρησία που έδειξε», είπε χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.