«Ήταν επικίνδυνη η εγχείρηση» - Συγκλονίζει η Πέμη Ζούνη για το πρόβλημα υγείας της κόρης της

«Ήταν η σφαλιάρα που σε κάνει να πάρεις το μάθημα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ήταν επικίνδυνη η εγχείρηση» - Συγκλονίζει η Πέμη Ζούνη για το πρόβλημα υγείας της κόρης της

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (24/11) η Πέμη Ζούνη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σοβαρή εγχείρηση που έκανε πριν από λίγο καιρό η κόρη της εξαιτίας ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε.

Η εξομολόγηση της Πέμης Ζούνη

«Ήταν πολύ σοβαρό αλλά είναι πάρα πολύ καλά, παρότι ήταν μια πολύ επικίνδυνη εγχείρηση γιατί τελικά ο όγκος ήταν καλοήθης. Απλώς ήταν μια πολύ σοβαρή εγχείρηση. Είχε μηνιγγίωμα… το 2018, στα 24 της.

Ήταν η σφαλιάρα που σε κάνει να πάρεις το μάθημα, να βάλεις σε προτεραιότητα τα σπουδαία και να μην αναλώνεσαι σε βλακείες. Είναι πολύ σπουδαίο μάθημα όταν όλα πάνε καλά.

Στην Αγγλία που έγινε η εγχείρηση, στα λένε εσένα πρώτα. Υπογράφει ο ασθενής πρώτα. Έχει τόσο τοις εκατό κίνδυνο θανάτου, τόσο πιθανότητα εγκεφαλικού… Έπρεπε να τα υπογράψει αυτά. Ήταν τόσο αισιόδοξη, τόσο γελαστή, τόσο «πάμε», που αυτό μας είχε δώσει σε όλους αυτήν την γελαστή ματιά.

Μετά όταν πέρασε και είχαν πάει όλα τόσο καλά, άρχισε να με πιάνει ο φόβος. Μετά φαίνεται ότι το τραυματάκι μέσα άρχισε να ενεργοποιείται. Εντάξει, το αντιμετωπίζω μια χαρά», είπε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.

Λίγα λόγια για την Πέμη Ζούνη

Η Πέμη Ζούνη (Αθήνα 7 Φεβρουαρίου 1956) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός. Είναι κόρη του κονφερασιέ Λάμπρου Ζούνη. Κατοικούσε αρχικά στο Μεταξουργείο και αργότερα στο Μαρούσι.

Το 1979 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα παρακολούθησε την ύλη του δεύτερου έτους του τμήματος Lettres Modernes στο Πανεπιστήμιο Ναντέρ στο Παρίσι ενώ έκανε και μαθήματα πιάνου, φλογέρας και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Κατά τη χρονική περίοδο 1971-1978 έκανε μαθήματα χορού, κλασικού και μοντέρνου ενώ το 1982 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, συμμετέχοντας και σε θεατρικές παραγωγές του.

Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά της ΕΡΤ "Γιάννης και Μαρία", με πρωταγωνιστές στους ομώνυμους ρόλους την ίδια και τον Ηλία Γιαννίτσο.

Το 1985 κέρδισε το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Μια τόσο μακρινή απουσία", μαζί με τη Θέμιδα Μπαζάκα για την ερμηνεία της στα "Πέτρινα Χρόνια". Το 1996 δάνεισε τη φωνή της στην Εσμεράλδα στην ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας Η Παναγία των Παρισίων. To 2004 βραβεύτηκε με το έπαθλο "Μαρίκα Κοτοπούλη".