"Δεν είχαν κάποιον να μου μιλάει" - Συγκλονίζει ο Σπύρος Λάμπρου με την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό

"Είναι πολύ ζόρικο"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε πριν από περίπου 3 εβδομάδες ο Σπύρος Λάμπρου. Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος το πρωί της Τετάρτης (24/11) βρέθηκε καλεσμένος στο Breakfast@Star

«Πέρασα κορωνοϊό πρόσφατα. Δένεται λίγο η ψυχή σου όταν δεις όταν είσαι θετικός. Γιατί αμέσως σκέφτεσαι μήπως κόλλησες τους συναδέλφους σου ή την οικογένειά σου. Ευτυχώς δεν κόλλησε κανείς. Εξαφανίστηκα. Τη γλίτωσαν όλοι. Είχα κάνει το εμβόλιο, το πέρασα πάρα πολύ χαλαρά. Βέβαια δέκα μέρες είχα συντροφιά μόνο ένα κουνούπι. Είναι φοβερό. Δεν είχαν κάποιον να μου μιλάει. Έρχονταν και μου άφηναν φαγητό και έφευγαν. Πιο πολύ ζορίστηκα όταν τελείωσε. Δεν είσαι ακόμα όπως ήσουνα.

Δεν μπορείς να πας γυμναστήριο, ανεβαίνεις 10 σκαλιά και βαραίνεις. Οπότε λες κοίτα πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για κάποιος που το έχει περάσει και πιο δύσκολα και έχει νοσηλευτεί. Είναι πολύ ζόρικο. Και δεν ξέρεις και πού κολλάς.

Άκουσα τη συμβουλή του πατέρα μου ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά. Η πιο συγκλονιστική στιγμή για μένα ήταν όταν επέστρεψα από αποστολές στα πολεμικά μέτωπα, που είδα μία γιαγιά να περπατά με ένα παιδάκι στο πάρκο. Γιατί εκεί που ήμουν μπορεί να έβλεπες παιδάκια μόνα τους ή μια γιαγιά να ψάχνει ένα παιδάκι που δεν ζει. Στο Αφγανιστάν κάναμε μία συνέντευξη με μία κυρία με μπούργκα, μας υπόσχεται ότι θα τη βγάλει χωρίς να δείξουμε τα πλάνα για να μας δείξει κάτι στο σώμα της. Η γυναίκα είχε παντού χτυπημένο με τατουάζ σαν έγκαυμα ότι ανήκει στον σύζυγό της».

"Ήταν μια σκληρή δοκιμασία" - Η εξομολόγηση της Νάνας Μούσχουρη για την περιπέτεια της με τον κορωνοϊό

Την δική της δύσκολη περιπέτεια που βίωσε με τον κορωνοϊό τον προηγούμενο Σεπτέμβρη θέλησε να μοιραστεί η Νάνα Μούσχουρη μέσα από μια ανάρτηση στο facebook.

Η γνωστή ερμηνεύτρια παρόλο που είναι εμβολιασμένη, δεν κατάφερε να γλυτώσει από τον ιό και μάλιστα αποκάλυψε πως χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ θετικά διαγνώσθηκαν και τα παιδιά της Κατερίνας Καραβάτου.

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι… Έχω πει αρκετές φορές ότι είμαι ευγνώμων προς τη ζωή, για όλες τις στιγμές που μου χάρισε, καλές και κακές. Κάθε δοκιμασία σε κάνει να εκτιμάς ακόμα περισσότερο το θείο δώρο που είναι η ζωή. Με αυτές τις σκέψεις και την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που μου συνέβησαν τον Σεπτέμβριο.

Παρόλο που είχα εμβολιαστεί έξι μήνες πριν και ήμουν έτοιμη για την τρίτη δόση του εμβολίου, είχα την ατυχία να περάσω μέσα από τη δοκιμασία αυτού του αόρατου και τρομακτικού covid-19. Και ήταν μια σκληρή δοκιμασία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των Hôpitaux Universitaires de Genève (HUG) της Γενεύης για τη φροντίδα και τη βοήθεια που μου παρείχαν τις 4 εβδομάδες που βρισκόμουν εκεί.

Από τη δουλειά τους καταλαβαίνω την καθημερινή μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο σώζοντας καθημερινά ανθρώπινες ζωές και δουλεύοντας με αφοσίωση και ευθύνη και συνάμα αισιοδοξία και αυταπάρνηση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι ήρωές μας. Xάρη σε αυτούς και στο εμβόλιο που είχα κάνει κατάφερα να αποφύγω τα χειρότερα.Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στους ακούραστους ερευνητές που δημιούργησαν το εμβόλιο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο μόνος τρόπος να σώσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους αγαπημένους μας είναι να προφυλαχτούμε, να αμυνθούμε απέναντι στον covid, να εμβολιαστούμε. Και να δείξουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους ειδικούς.

Πρέπει να προστατέψουμε την υγεία μας και ο μόνος τρόπος για να βρούμε ξανά την ελευθερία μας είναι το εμβόλιο. Το εμβόλιο είναι η σωτηρία μας.

Δεν είναι θέμα επιβολής είναι θέμα ανάγκης. Ας βοηθήσουμε όλοι να βρούμε ξανά την υγεία μας και την ασφάλεια μας. Όλοι μαζί. Είναι στο χέρι μας να εμβολιαστούμε και να ελευθερωθούμε».

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι , Έχω πει αρκετές φορές ότι είμαι ευγνώμων προς τη ζωή, για όλες τις στιγμές που μου...

Posted by Nana Mouskouri on Tuesday, November 23, 2021