Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μαρία Ηλιάκη: Έβγαλε καπνούς το αυτοκίνητό της πάνω στην Εθνική οδό

Τι συνέβη

Μαρία Ηλιάκη: Έβγαλε καπνούς το αυτοκίνητό της πάνω στην Εθνική οδό
News 24.11.2021 19:35
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ένα δυσάρεστο περιστατικό βίωσε η Μαρία Ηλιάκη το πρωί της Τετάρτης (24/11). Συγκεκριμένα, η γνωστή παρουσιάστρια την ώρα που οδηγούσε, ξαφνικά το αμάξι της ανέβασε θερμοκρασία και άρχισε να βγάζει καπνούς.

Η ίδια θέλησε να μοριαστεί τα όσα συνέβησαν με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram, περιγράφοντας το ατυχές περιστατικό μέσα από μερικά stories που δημοσίευσε λίγο αργότερα.

Η περιπέτεια που βίωσε η Ηλιάκη με το αμάξι της

«Ωραία ξεκίνησε η μέρα. Ντύθηκα στολίστηκα για να πάω να κάνω τις συνεντεύξεις μου και έβγαλε καπνούς το αυτοκίνητο, ανέβασε θερμοκρασία και περιμένω οδική βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια, λίγο μετά την απάντησή της στον Μουτσινά.

Νοσηλεύτηκε 3 φορές με Υπερέμεση της κύησης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Τι είναι;

Μπορεί τώρα η Μαρία Ηλιάκη να ζει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της , κρατώντας στην αγκαλιά της την κορούλα της - δείτε φωτογραφίες με την μπέμπα της να την θηλάζει -, ωστόσο, πέρασε δύσκολα μέχρι να την φέρει στον κόσμο. Η παρουσιάστρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί τρεις φορές στο νοσοκομείο με Υπερέμεση της κύησης.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους βίντεο και φωτογραφίες από την περίοδο που νοσηλευόταν και εξομολογήθηκε τα όσα έζησε εκείνους τους δύσκολους μήνες.

«Πέρυσι τέτοιες μέρες νοσηλευόμουν για 3η φορά με Υπερέμεση της κύησης…τραβούσα βιντεάκια για να περάσει η ώρα και γιατί όλοι μου έλεγαν πως του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα θυμάμαι τίποτα από όλα αυτά… και είχαν δίκιο… τα ξέχασα όλα… μου τα θύμισε απλά το κινητό» έγραψε η Μαρία Ηλιάκη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ναυτία και ο έμετος στην κύηση είναι συχνά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο 70-85% των εγκύων.

Από επιδημιολογική σκοπιά, η υπερέμεση της κύησης είναι η σπάνια εκείνη κατάσταση (0,5-2% των κυήσεων), η οποία χαρακτηρίζεται από επίμονη και σοβαρή ναυτία και εμέτους κατά τη διάρκεια της κύησης που οδηγούν σε αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, διατροφική ανεπάρκεια, απώλεια βάρους και κέτωση.

Αν η υπερέμεση της κύησης αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), και να προκαλέσει ηπατική και νεφρική βλάβη, αλλά αυτές οι επιπλοκές είναι πλέον σπάνιες στις ανεπτυγμένες χώρες.

Η αιχμή της δράσης της υπερέμεση κύησης είναι στις 8 - 9 εβδομάδες, και συνήθως υποχωρεί μετά τις 14 εβδομάδες.

Η αιτιολογία της υπερέμεσης είναι άγνωστη.

Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί για την εξήγηση της υπερέμεσης. μία από αυτές προτείνει τη συσχέτισή της με τα υψηλά επίπεδα της χοριακής γοναδοτροφίνης και της οιστραδιόλης. Επίσης έχει ενοχοποιηθεί η ψυχολογική προδιάθεση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λεπτομέρειες για το νυφικό της Μαρίας Ηλιάκη

Βούρκωσε η Μαρία Ηλιάκη για την κόρη της - Τι συνέβη

Share