Απίστευτη καταγγελία από την Μαρία Φιλίππου μετά το πρόωρο τέλος της παράστασης "Συνοικία το όνειρο"

«Ο παραγωγός μας ζήτησε να πληρώνουμε τους τεχνικούς και τις ταξιθέτριες»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Απίστευτη καταγγελία από την Μαρία Φιλίππου μετά το πρόωρο τέλος της παράστασης

Μετά το σάλο με τον Άρη Σερβετάλη και την απόφαση του να αποχωρήσει από την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε, ακόμη μια παράσταση κόπηκε πρόωρα. Η Μαρία Φιλίππου που συμμετείχε στο εν λόγω project, βγήκε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και κατήγγειλε τον παραγωγό.

Συγκεκριμένα, η παράσταση "Συνοικία το Όνειρο" μετά από μόλις 10 φορές που έπαιξε στο θέατρο, με τον επιχειρηματία να κάνει λόγο για εισπρακτική αποτυχία, ενώ ζητήθηκε από τον θίασο να γίνουν συμπαραγωγοί.

Η καταγγελία της Μαρίας Φιλίππου

«Δεν πίστευα ποτέ ότι όταν ήρθα να μιλήσουμε για την παράσταση σε λίγο χρονικό διάστημα θα βρισκόμουν εδώ για ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε εμείς τον προηγούμενο Αύγουστο να κάνουμε πρόβα γι’ αυτό το υπέροχο. Ήμασταν 12 ηθοποιοί και τρεις μουσικοί από την αρχή. Σταματήσαμε λόγω κορωνοϊού, ξαναξεκινήσαμε τις πρόβες φέτος. Ανεβήκαμε στις 20 Οκτωβρίου και κατεβήκαμε στις 30 Οκτωβρίου. . Οι παραστάσεις μας θα συνεχίζονταν κανονικά αλλά είχαμε κρούσμα κορωνοϊού και μπήκε όλος ο θίασος σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ειδοποιηθήκαμε ότι ο επιχειρηματίας προτίθεται να κατεβάσει την παράσταση».

Στη συνέχεια η Μαρία Φιλίππου κατήγγειλε πως: «Αντ’ αυτού λάβαμε δύο προτάσεις στις οποίες μας μετέτρεπε από εργαζόμενους σε συμπαραγωγούς, δηλαδή να πληρώνουμε στο θέατρο το 48% των εισπράξεων με μίνιμουμ 180 εισιτήρια την ημέρα, κι αυτό θα ανανεωνόταν κάθε μήνα, να πληρώνουμε τους τεχνικούς, τις ταξιθέτριες και το promotion της παράστασης. Τόσα χρόνια δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αυτό που μας είπε ο επιχειρηματίας, ότι η παράσταση δεν είχε εισπρακτική επιτυχία, δεν μπορείς να το ξέρεις μόνο μέσα σε 10 παραστάσεις».

"Με όσα ακούσαμε αρρωστήσαμε! Περπάταγα και μίλαγα μόνη μου"

Καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/10) η Μαρία Φιλίππου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο της στη «Γη της Ελιάς», αλλά και για το κίνημα metoo.

«Χαίρομαι πολύ για τη συμμετοχή μου στη Γη της Ελιάς. Η μυθοπλασία γυρνάει στη ρίζα. Έχω την τύχη να δουλεύω στη σειρά με υπέροχους ηθοποιούς και ανθρώπους που εκτιμώ. Η Μέλπω είναι ένας κόντρα ρόλος. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ μια μάνα να αφήνει το παιδί της. Είναι για μένα αδιανόητο. Για να παίξω τον ρόλο πρέπει να τη δικαιολογήσω αλλιώς δεν θα μπορούσα.

Το θέατρο ξεκαθάρισε τη θέση του. Πήρε θέση. Εγώ δεν το έκανα γιατί ντρεπόμουν να το κάνω. Οι υποθέσεις έχουν πάει στη δικαιοσύνη και πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Εμείς ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας. Είπαμε τι γίνεται. Όμως δεν πρέπει και οι άλλοι κλάδοι να το κάνουν;»

Το θέατρο δεν είναι αυτό. Είναι κάτι πολύ όμορφο, είναι φως, είναι μαγεία και δεν θέλω να μπλέκουμε τα πράγματα. Είπαμε και λέμε ακόμα. Ακόμα γίνονται καταγγελίες. Τα μίντια που έχουν δύναμη πρέπει να φωτίσουν την ωραία πλευρά του θεάτρου. Με όσα ακούσαμε αρρωστήσαμε. Περπάταγα και μίλαγα μόνη μου. Πάντα ξέραμε για τέτοια περιστατικά».