Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του» - Η ανακοίνωση των συναδέλφων του Σερβετάλη μετά την αποχώρησή του

«Αποφασίσαμε ομόφωνα να...»

«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του» - Η ανακοίνωση των συναδέλφων του Σερβετάλη μετά την αποχώρησή του
News 25.11.2021 14:17
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση "Ρινόκερος", οι ηθοποιοί που συμμετείχαν μαζί του στο θεατρικό, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξήγησαν πως θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη.

Η ανακοίνωση των ηθοποιών για την παράσταση "Ρινόκερος" μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του "ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ"».

Άρης Σερβετάλης Ρινόκερος

Το αιχμηρό σχόλιο του Αντώνη Κανάκη για τον Άρη Σερβετάλη

Μέσα από τη χθεσινή (24/11) εκπομπή του, Ράδιο Αρβύλα, ο Αντώνης Κανάκης θέλησε να σχολιάσει τον σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος" καθώς δεν ήθελε να παίζει αποκλειστικά για εμβολιασμένο κοινό.

Η εκπομπή έπαιξε ένα απόσπασμα με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου ο οποίος τάσσεται υπέρ του εμβολίου και αμέσως μετά, ο Αντώνης Κανάκης πέταξε ένα "καρφί" για τον γνωστό ηθοποιό και τις απόψεις του στο θέμα της πανδημίας.

«Ελλάδα 2021, όταν για θέματα ιατρικής και επιστήμης, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας τοποθετείται πιο σωστά από τον ηθοποιό», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βάσια Παναγοπούλου: «Στα δικά μου μάτια τον Άρη Σερβετάλη τον αθωώνει αυτό που είπε»

«Ο Άρης Σερβετάλης έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με το θέατρο»

Share