Εριέττα Κούρκουλου: «Δεν αισθανόμουν άνετα να κάνω αυτή την ανάρτηση»

Η εξομολόγησή της λίγο πριν γίνει μαμά για πρώτη φορά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εριέττα Κούρκουλου: «Δεν αισθανόμουν άνετα να κάνω αυτή την ανάρτηση»

Μαμά για πρώτη φορά πρόκειται να γίνει σε λίγους μήνες η Εριέττα Κούρκουλου. Η ίδια αποκάλυψε μάλιστα πως ο γιατρός που της "χάρισε" το πρώτο της παιδάκι, είναι αυτός πίσω από το πρόσφατο ατυχές σποτάκι για το συνέδριο γονιμότητας που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Η Εριέττα λοιπόν περιέγραψε πως δεν αισθανόταν άνετα να κάνει αυτή την ανάρτηση λόγω της δημόσιας κατακραυγής που υπέστη.

Η ανάρτηση της Κούρκουλου

«Είναι ο άνθρωπος πίσω από το ατυχές σποτάκι, του οποίου την προσέγγιση κατακρίναμε όλοι. Είναι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το συνέδριο που ποτέ δεν έγινε, αλλά ελπίζω να γίνει σύντομα, κάτω από τις σωστές προϋποθέσεις. Είναι όμως και ο άνθρωπος που μας χάρισε το παιδί μας και γι´αυτό, του χρωστάμε τα πάντα. Αυτή η ανάρτηση δε έχει σκοπό να φέρει δουλειά στον συγκεκριμένο γιατρό, αρχικά γιατί δεν το χρειάζεται και δεύτερον, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και σε κάθε άνθρωπο ή ζευγάρι που προσπαθεί για παιδάκι, ταιριάζει κάτι διαφορετικό (όπως επισημαίνω σε όποιον με ρωτάει).

Κάνω αυτή την ανάρτηση, γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνονται όλα για ένα λάθος. Ο κος Πάντος έχει χαρίσει χιλιάδες παιδιά σε ανθρώπους που είχαν χάσει κάθε ελπίδα να γίνουν γονείς και είναι από τους καλύτερους επιστήμονες στην χώρα.

Για αρκετό καιρό, δεν αισθανόμουν άνετα να κάνω αυτή την ανάρτηση λόγω της δημόσιας κατακραυγής που υπέστη, αλλά αυτό το προφίλ το άνοιξα για να λέω αλήθειες και ο κος Πάντος είναι μέρος της δικιάς μας, πιο όμορφης αλήθειας».

"Δυστυχώς ενάμιση χρόνο μετά..." - Η αποκάλυψη για την προσπάθεια να μείνει έγκυος

Η Εριέττα το απόγευμα της Τρίτης (19/10) εμφανίστηκε ως ομιλήτρια σε συνέδριο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να μείνει τελικά έγκυος, παρόλο που είναι μόλις 26 χρονών.

«Εγώ όπως και οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αντιμετώπιζα δυσκολίες στην απόκτηση ενός παιδιού. Ούσα μόνο 26 χρονών, όταν ξεκινήσαμε τις προσπάθειες πιστεύαμε ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Δυστυχώς όμως ενάμιση χρόνο μετά, λόγω σοβαρής διαταραχής του κύκλου μου, δεν είχαμε συλλάβει. Δοκιμάσαμε αρκετούς γιατρούς και διάφορες θεραπείες, μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Όλο αυτό το διάστημα η ζωή μας γυρνούσε γύρω από την προσπάθεια αυτή να γίνουμε γονείς.

Σήμερα, στέκομαι εδώ για να πω σε όσες γυναίκες αισθάνονται ακόμα μόνες τους, ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Στέκομαι εδώ, για να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στο να σβήσουν τα ταμπού γύρω από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Στέκομαι εδώ, γιατί οι γυναίκες που δίνουν τον αγώνα τους, χρειάζονται υποστήριξη και όχι συμβουλές. Δεν χρειάζονται μόνο οικονομική υποστήριξη. Χρειάζονται εργασιακή, κοινωνική και κρατική υποστήριξη. Θα συνεχίσω να στέκομαι εδώ λοιπόν, μέχρι να την αποκτήσουν».