«Βιώναμε μία κόλαση» - Νέα καταγγελία για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Ξυπνάνε εφιαλτικές μνήμες από αυτήν την συνεργασία»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Βιώναμε μία κόλαση» - Νέα καταγγελία για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε ο Χρήστος Συριώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, καταγγέλλοντας πως έζησε εφιαλτικές στιγμές δίπλα του.

Μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να έχει προφυλακιστεί για τις καταγγελίες που υπάρχουν για βιασμό και απόπειρες βιασμού, ωστόσο πολλού συνεργάτες του έχουν μιλήσει και για την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε απέναντί τους γενικότερα.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Συριώτη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Ξυπνάνε εφιαλτικές μνήμες από αυτήν την συνεργασία. Τολμώ να πω πως δεν είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στο θέατρο αλλά ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στην ζωή μου. Πονάει το στομάχι μου, η ψυχή μου. Ήταν λάθος μου που πίστεψα πως η παραμονή μου στο καλοκαιρινό σχήμα της περιοδείας εκείνης θα βοηθούσε την καταρρακωμένη μου ψυχολογία.

Έπρεπε να είχα σταματήσει και να είχα αποχωρήσει όταν έμαθα για το σοβαρό πρόβλημα υγείας μου με τον καρκίνο και όταν έκανα το πρώτο χειρουργείο κατά την διάρκεια των προβών. Πίστεψα όμως πως η παραμονή μου στις πρόβες θα μου έκανε καλό στην ψυχή. Και έπειτα σκεφτόμουν ως επαγγελματίας ηθοποιός.

Χρήστος Συριώτης Πέτρος Φιλιππίδης

“Στρατιώτης οφείλω να είμαι στην δουλειά μου, ότι και αν συμβαίνει” είπα. Που να ήξερα όμως αυτό που θα ζούσα, αυτά που θα ζούσαμε εκείνο το φρικτό καλοκαίρι. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν πίστευα πως σε μία επαγγελματική συνθήκη θα βιώναμε μια κόλαση εξευτελισμών της ύπαρξης και του επαγγέλματός μας.

Ντροπή, πόνος, θλίψη! Μου είναι αδιανόητο ακόμα και σήμερα, που έχουν ακουστεί όλα αυτά, να σκεφτώ πώς ένας άνθρωπος που θέλει να ονομάζεται καλλιτέχνης και μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του υπερταλαντούχο ασκεί σε τέτοιο βαθμό τη βία της εξουσίας. Έπαρση, οίηση, αλαζονεία κι ένα εξουσιαστικό “εγώ”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Συριώτης.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι στη φυλακή»

Η Ελένη Καστάνη παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως ο ηθοποιός είναι στη φυλακή.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στον Παύλο Χαϊκάλη και την απόφασή του να σταματήσει στην πορεία του θέατρο, ενώ τόνισε πως αυτό που δεν του έχει συγχωρήσει ακόμα είναι ότι ασχολήθηκε με την πολιτική.

«Με τον Παύλο Χαϊκάλη έχω παίξει πάρα πολλές φορές. Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του. Άλλο πράγμα είναι αυτό που δε του συγχώρησα εγώ, που ασχολήθηκε με την πολιτική. Τώρα αυτά όλα που λένε τα κορίτσια, δε ξέρω τι να πω…

Εγώ με τον Παύλο είχε τέλεια συνεργασία, τι να λέω ψέματα; Δε μπορώ να πω και ψέματα. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη θεατρικά δεν έχω συνεργαστεί, μόνο τηλεοπτικά. Η συνεργασία μας ήταν τέλεια. Δε χωράει στο μυαλό μου ότι είναι στη φυλακή.

Δεν γνωρίζαμε όλοι. Δεν τα ήξερα. Αν συνέβαινε σε μένα θα αντιδρούσα, ακόμα και σε κάποιον άλλο συνάδελφο, και τα νέα παιδιά θα τα βοηθούσα, δεν το συζητώ.

Τώρα τι θα έλεγα στον Πέτρο… Δε χωράει στο μυαλό μου ότι είναι μέσα στη φυλακή. Αυτός που θα μιλήσει είναι η δικαιοσύνη. Με στεναχωρούν όλα αυτά πάρα πολύ. Δε θα σταθώ σε αυτά που έγιναν, θα δώσω μια ευχή στα νέα παιδιά, όταν αποκτήσουν εξουσία να μην κάνουν τα ίδια λάθη», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.