Εξελίξεις με την υγεία της Κατερίνας Καινούργιου μετά το ατύχημα

Η ανάρτηση από την θεραπεία της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την υγεία της Κατερίνας Καινούργιου μετά το ατύχημα

Η εβδομάδα αυτή δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για την Κατερίνα Καινούργιου μιας και όπως αποκάλυψε η ίδια μέσα από την εκπομπή της, Super Κατερίνα, είχε ένα ατύχημα, στο οποίο χτύπησε το πόδι της.

Μάλιστα, την ημέρα της γιορτής της, η αγαπημένη παρουσιάστρια εμφανίστηκε στην εκπομπή με ένα μίνι φόρεμα με το οποίο φαινόταν ο επίδεσμος που έβαλε στο χτυπημένο πόδι της (δείτε την εμφάνισή της εδώ).

Η Κατερίνα Καινούργιου λοιπόν, πριν από λίγη ώρα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται το πόδι της μέσα από το κέντρο του φυσικοθεραπευτή της.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Καινούργιου

«Το καημένο, τούμπανο είναι ακόμα», έγραψε χαρακτηριστικά η αγαπημένη παρουσιάστρια πάνω στη φωτογραφία που ανέβασε.

Κατερίνα Καινούργιου ατύχημα

Η διάγνωση του γιατρού μετά το ατύχημά της

Το βράδυ της Τρίτης 24/11 η Κατερίνα Καινούργιου έπεσε σε νυχτερινή της έξοδο με αποτέλεσμα να χτυπήσει μέση και γόνατα. Με φωτογραφίες που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, δείχνοντας τις μελανιές στα πόδια της, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για την κατάστασή της.

Μετά την χθεσινή της εκπομπή, λοιπόν, επειδή το μελάνωμα στο πόδι της χειροτέρευσε, επισκέφθηκε τον γιατρό της για τις απαραίτητες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως έχει πάθει «Ορογόνος τραυματική θυλακίτιδα (ή κάπως έτσι)», όπως έγραψε κι εκείνη στην ανάρτηση που έκανε στα stories της έπειτα...

Κατερίνα Καινούργιου ατύχημα

Εμείς ψάχνοντας τι είναι ακριβώς αυτό.. δεν βρήκαμε αυτή την ορολογία αλλά το "Προεπιγονατιδική θυλακίτιδα", που μάλλον αυτό ήθελε να γράψει η αγαπημένη Κατερίνα μας...

Τι είναι;

Οι ορογόνοι θύλακοι είναι μικροί «σάκοι» με ζελατινώδες υγρό που ανευρίσκονται σε πολλά μέρη του σώματος, στον ώμο, τον αγκώνα, το ισχίο, το γόνατο, την πτέρνα και αλλού. Περιέχουν μικρή ποσότητα υγρού, ευρίσκονται μεταξύ των μαλακών ιστών και συμβάλλουν στην μείωση της τριβής. Όπως όλοι οι ορογόνοι θύλακοι χρησιμεύει στην μείωση των τριβών μεταξύ των παρακείμενων ανατομικών σχηματισμών.

Η προεπιγονατιδική θυλακίτιδα είναι μια φλεγμονή του θυλάκου στο πρόσθιο μέρος του γόνατος, μεταξύ της επιγονατίδας και του υπερκείμενου δέρματος. Εμφανίζεται όταν ο θύλακος ερεθίζεται και παράγει μεγαλύτερη ποσότητα υγρού προκαλώντας οίδημα (πρήξιμο) και πίεση στους παρακείμενους ιστούς.

Αιτιολογία

Η προεπιγονατιδική θυλακίτιδα προκαλείται από συνεχόμενη πίεση ή μικροκακώσεις της περιοχής του γόνατος μετά από γονυκλισίες (γονάτισμα). Ορισμένα επαγγέλματα όπως οικοδόμοι, υδραυλικοί, ανθρακωρύχοι ή ακόμη και νοικοκυρές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης της θυλακίτιδας.

Η άμεση πλήξη του γόνατος μετά από τραυματισμό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προεπιγονατιδική θυλακίτιδα. Οι αθλητές που συμμετέχουν στα λεγόμενα «σπορ επαφής» όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση, η πάλη κ.α. διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης της εν λόγω πάθησης.

Άλλη κατηγορία ανθρώπων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της προεπιγονατιδικής θυλακίτιδας είναι οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα ή ουρική αρθρίτιδα.

Τέλος η προεπιγονατιδική θυλακίτιδα μπορεί να προκύψει μετά από βακτηριακή λοίμωξη. Προϋποθέτει ένα τραύμα που φέρνει σε επαφή τον θύλακο με το περιβάλλον και μπορεί να προκαλέσει μόλυνση.