Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

"Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή" - Το δημοσίευμα για την Φώφη Γεννηματά που έφερε αντιδράσεις

40 μέρες μετά τον θάνατό της

News 27.11.2021 15:57
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά για την οποία, γράφτηκε ένα δημοσίευμα, το πρωί του Σαββάτου (27/11) που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Το δημοσίευμα για την Γεννηματά που έφερε αντιδράσεις

Συγκεκριμένα στη στήλη «Πανδώρα» της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», που υπογράφει ο δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης, γίνεται λόγος για δημοσκοπική άνοδο που καταγράφει το ΚΙΝΑΛ, που αναφέρει:

«…Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 χρόνια, η δυνατότητα αύξησης της επιρροής του ΠΑΣΟΚ είναι πραγματική και καταγράφεται από τις μετρήσεις. Σε δύο τακτικές μηνιαίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν μόλις χθες, το ΠΑΣΟΚ, στην παρούσα ρευστή κατάσταση, χωρίς ηγεσία, παίρνει 9,6% (Metron Analysis) και 10% (Pulse). Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η “Πανδώρα”, του “γνωστού και μη εξαιρετέου” κ. Κασιμάτη, στη στήλη του στα ΝΕΑ, ξαναχτύπησε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά με άθλιο τρόπο που ντράπηκε μέχρι και η ντροπή.

Η απάντηση μας είναι η ίδια που τόσα χρόνια η ίδια έδινε σε συστηματικά και λυσσαλέα χτυπήματα, που όχι μόνο με δημοσιογραφία, αλλά ούτε με το περιθώριο δεν συνάδουν: Περιφρόνηση και Απαξίωση».

Η «Πανδώρα» του «γνωστού και μη εξαιρετέου» κ. Κασιμάτη, στη στήλη του στα ΝΕΑ, ξαναχτύπησε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά με...

Posted by Μανώλης Χριστοδουλάκης on Saturday, November 27, 2021

Στο εν λόγω δημοσίευμα αντέδρασε και ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος: «Το χειρότερο δεν είναι ότι ο κ. Κασιμάτης γνωρίζει ότι αυτό που κάνει είναι χυδαίο. Το χειρότερο είναι ότι θεωρεί έξυπνο αυτό που κάνει. Η καλύτερη τακτική σε τέτοιες συμπεριφορές είναι να μην τους δίνεις σημασία. Η εφημερίδα όμως; Νιώθει καλά να κοιτάζει από μακριά;».

Το χειρότερο δεν είναι ότι ο κ.Κασιμάτης γνωρίζει ότι αυτό που κάνει είναι χυδαίο. Το χειρότερο είναι ότι θεωρεί έξυπνο...

Posted by Παύλος Γερουλάνος on Saturday, November 27, 2021

Οι επικήδειοι των παιδιών της Φώφης Γεννηματά

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος, Κατερίνα και Αιμιλία, εκφώνησαν με τη σειρά τους, επικήδειους για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) στην Μητρόπολη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Το "παρών" στην εξόδιο ακολουθία έδωσε όλος ο πολιτικός κόσμος, ενώ συγκλονιστική ήταν η άφιξη της Ντόρας Μπακογιάννη μαζί με τα παιδιά της.

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Έγινες έτσι, υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνια και τρυφερότητα. Ήσασταν μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως έλεγε η οικογένεια για εσένα ήταν όλη σου η ζωή. Είμαι σίγουρος πώς θα μας φιλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε», είπε μεταξύ άλλων ο γιος της.

«Μου κρατούσες το χέρι κι εγώ έλεγα από μέσα. Αντίο μαμά σε αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε με τη σειρά της η Κατερίνα.

«Πριν φύγεις μου είπες “1,2,3 πάμε” και μου έδωσες τα χέρια για να σηκωθείς. Ήσουν μαχήτρια, δεν λύγισες, δεν παρέδωσες τα όπλα. Το χέρι χτυπούσε στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα δυνατή. Το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το family που έλεγες όταν έμπαινες σπίτι», είπε στο τέλος η Αιμιλία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Η Φώφη Γεννηματά μέσα σε 10 λεπτά κατέρρευσε...» - Αποκάλυψη μια εβδομάδα μετά την κηδεία

Σπάραξε ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά - «Θα πενθώ πάντα μ’ ακούς; Για σένα»

Share