Μάρκος Σεφερλής: «Σάτιρα κάνεις σε πρόσωπα που υπάρχουν στην επικαιρότητα! Από ‘κει και πέρα είναι εμμονή»

«Για μένα καταπιάνεται με όλους όχι μόνο τους πολιτικούς»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μάρκος Σεφερλής: «Σάτιρα κάνεις σε πρόσωπα που υπάρχουν στην επικαιρότητα! Από ‘κει και πέρα είναι εμμονή»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» βρέθηκε ο Μάρκος Σεφερλής το πρωί του Σαββάτου (27/11). Ο γνωστός κωμικός αναφέρθηκε στα νέα θεατρικά του σχέδια αλλά και στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη να παραιτηθεί από την παράσταση που πρωταγωνιστεί λόγω του διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Οι δηλώσεις του Σεφερλή

«Είναι επιλογή του καθένα, δεν θα το κρίνω εγώ. Δεν ξέρω τι συμφωνία είχε κάνει, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Στην Ελλάδα βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω τον άλλον.

Η σάτιρα δεν πρέπει να μένει πουθενά. Αυτός που κάνει σάτιρα καταπιάνονται με ο,τιδήποτε έχει ακουστεί. Δεν πιάνει κάποιον άσχετο. Από κει και πέρα είναι εμμονή. Σάτιρα κάνεις σε πρόσωπα και γεγονότα που υπάρχουν στην επικαιρότητα.

Ήρθε και η Ματίνα Παγώνη και με είδε στην παράσταση που την έκανα, μου σχολίασε τα παπούτσια μου και της είπα αυτά βρήκα σε 42 νούμερο! Η σάτιρα για μένα καταπιάνεται με όλους όχι μόνο τους πολιτικούς. Οι γονείς μου δεν πίστευαν ότι θα γίνω ηθοποιός. Τους δικαίωσα, η μητέρα μου αισθάνεται υπερήφανη για μένα. Συγκινούμαι, δεν κρύβομαι, ότι αισθάνομαι το λέω».

Χαμός έξω από το θέατρο του Μάρκου Σεφερλή - Τι ζήτησε από τον κόσμο αντί να πληρώσει εισιτήριο

Την ώρα που βρίσκεται στα δικαστήρια με την Έλενα Ακρίτα, ο Μάρκος Σεφερλής έκανε μια κίνηση ανθρωπιάς που τους συγκίνησε όλους. Χθες 19/11 στο Θέατρο Περοκέ στην πρεμιέρα της νέας του παράστασης «Χαμός στο ίσωμα», ζήτησε από τον κόσμο αντί να πληρώσει εισιτήριο, να πάει από μια σακούλα super market με τρόφιμα.

Σκοπός της κίνησης αυτής, να βοηθήσει ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα, που έχουν μεγάλες ανάγκες. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών του.

Η ανταπόκριση λοιπόν, ήταν συγκινητική. Μαζεύτηκαν πολλές σακούλες, οι οποίες θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και θα μοιραστούν σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.