"Βίωσα κάτι, το οποίο για εμένα ήταν απάνθρωπο" - Νέα καταγγελία "βόμβα" για τον Πέτρο Φιλιππίδη

"Ήταν το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής μου" αποκαλύπτει γνωστός ηθοποιός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Λίγο μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Espresso, ο Χρήστος Συριώτης μίλησε το πρωί της Κυριακής (28/11) στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!» και αναφέρθηκε στην άσχημη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το 2011.

Η καταγγελία του Συριώτη για τον Φιλιππίδη

«Ήταν το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής μου τότε, ψέματα να πω; Ο τίτλος της εφημερίδας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των όσων είπα. Είπα ότι ήταν ένα περιβάλλον ζοφερό, ότι ήταν εξευτελιστικό για τη δουλειά μας, για την προσωπικότητά μας και για αυτό που αγαπάμε. Δεν είπα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης με εξευτέλιζε, επειδή είχα καρκίνο. Όχι! Ο τίτλος είναι παραπλανητικός.

Βίωσα κάτι, το οποίο για εμένα ήταν απάνθρωπο. Ήμουν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου, είχα καρκίνο και πίστευα πως μετά την επέμβασή μου, η επιστροφή μου στις πρόβες, θα με βοηθούσε ψυχολογικά, εργασιοθεραπεία. Ήταν πολύ δύσκολο και για εμένα και τους υπόλοιπους ηθοποιούς που ήμασταν εκεί. Υπήρχε ένα ζοφερό, αρρωστημένο κλίμα.

Ήμασταν με συναδέλφους και πηγαίναμε με το αυτοκίνητο για πρόβα και δεν θέλαμε να φτάσουμε στην Επίδαυρο. Δεν θέλαμε να πατήσουμε το πόδι μας εκεί. Ακούγαμε τις φωνές και τα ουρλιαχτά του. Οι εξευτελισμοί από τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν συνεχείς προς όλους τους ηθοποιούς της παράστασης. Ο Φιλιππίδης μπορεί να ξυπνούσε στραβά, να του έφταιγε κάτι και να φώναζε και να έβριζε. Ήταν μία συνεργασία που δεν θα επαναλάμβανα με τίποτα στον κόσμο. Δεν πέρασα καλά πλάι του. Και πραγματικά στεναχωριέμαι. Ως καλλιτέχνες συστήθηκαν και όχι ως κακοποιοί».

«Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι στη φυλακή»

Η Ελένη Καστάνη παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως ο ηθοποιός είναι στη φυλακή.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στον Παύλο Χαϊκάλη και την απόφασή του να σταματήσει στην πορεία του θέατρο, ενώ τόνισε πως αυτό που δεν του έχει συγχωρήσει ακόμα είναι ότι ασχολήθηκε με την πολιτική.

«Με τον Παύλο Χαϊκάλη έχω παίξει πάρα πολλές φορές. Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του. Άλλο πράγμα είναι αυτό που δε του συγχώρησα εγώ, που ασχολήθηκε με την πολιτική. Τώρα αυτά όλα που λένε τα κορίτσια, δε ξέρω τι να πω…

Εγώ με τον Παύλο είχε τέλεια συνεργασία, τι να λέω ψέματα; Δε μπορώ να πω και ψέματα. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη θεατρικά δεν έχω συνεργαστεί, μόνο τηλεοπτικά. Η συνεργασία μας ήταν τέλεια. Δε χωράει στο μυαλό μου ότι είναι στη φυλακή.

Δεν γνωρίζαμε όλοι. Δεν τα ήξερα. Αν συνέβαινε σε μένα θα αντιδρούσα, ακόμα και σε κάποιον άλλο συνάδελφο, και τα νέα παιδιά θα τα βοηθούσα, δεν το συζητώ.

Τώρα τι θα έλεγα στον Πέτρο… Δε χωράει στο μυαλό μου ότι είναι μέσα στη φυλακή. Αυτός που θα μιλήσει είναι η δικαιοσύνη. Με στεναχωρούν όλα αυτά πάρα πολύ. Δε θα σταθώ σε αυτά που έγιναν, θα δώσω μια ευχή στα νέα παιδιά, όταν αποκτήσουν εξουσία να μην κάνουν τα ίδια λάθη», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.