Θάνος Τοκάκης: «Σπάει» τη σιωπή του για τον Πέτρο Φιλιππίδη - «Η σχέση η δική μου ήταν...»

«Ήμουν μαθητής του Δημήτρη Λιγνάδη. Φυσικά και έπεσα από τα σύννεφα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θάνος Τοκάκης: «Σπάει» τη σιωπή του για τον Πέτρο Φιλιππίδη - «Η σχέση η δική μου ήταν...»

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα μίλησε το πρωί της Τρίτης (30/11) ο Θάνος Τοκάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον οποίο έπαιξαν μαζί στην μεγάλη επιτυχία, 50-50, καθώς και στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ήταν δάσκαλός του.

Πολλοί ηθοποιοί της σειράς έχουν μιλήσει για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ανάμεσά τους και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Ο Θάνος Τοκάκης εξήγησε πως η σχέση του με τον γνωστό ηθοποιό ήταν καλή, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το τι έκανε.

Οι δηλώσεις του Θάνου Τοκάκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Η σχέση κάποιων ανθρώπων είτε ήταν καλή όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση είτε ήταν κακή δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες, το θέμα έχει πάει στα δικαστήρια, δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι, επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι είναι καλό ή κακό εάν μία σχέση δική μου ήταν καλή. Σαν να το μικραίνει όλο αυτό.

Είναι πάρα πολύ λογικό να μη θέλουν να παίζονται άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται σε μια τέτοια διαδικασία όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης. Από την άλλη υπάρχουν και η ηθοποιοί, οι οποίοι πληρώνονται από αυτές τις επαναλήψεις και καλό θα ήταν να συνεχιστούν και να έχουν τις απολαβές τους.

Ήμουν μαθητής του Δημήτρη Λιγνάδη. Φυσικά και έπεσα από τα σύννεφα. Είναι άσχημο να μαθαίνεις για ανθρώπους που γνωρίζεις ότι έχουν κάνει πιθανώς τέτοια πράγματα, γιατί δεν έχουν αποδειχτεί ακόμη», είπε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός.

«Πρέπει να συμπαρασταθούμε στον γιο του του Φιλιππίδη»

Στην εκπομπή «Απλές κουβέντες» όπου προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του Open, ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo και την προσωπική σχέση που είχε ο ίδιος με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Μάλιστα, απόσπασμα από τη συνέντευξη του προβλήθηκε στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» όπου ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τους ανθρώπους τους πολύ κοντινούς μου -ξέρετε για ποιον μιλάω, τον Πέτρο Φιλιππίδη με τον οποίο είχα μια συνεργασία περίπου δεκαετίας –

Ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου, ένας άνθρωπος που μπορούσα να του εμπιστεύομαι δικά μου πράγματα, ένας άνθρωπος που με είχε βοηθήσει πάρα πολύ και στην καριέρα μου και σε προσωπικά προβλήματα, πολλές φορές είχα επιστήσει την προσοχή ότι συμβαίνουν πράγματα περίεργα.

Επειδή όμως ο χαρακτήρας του είναι εκρηκτικός το θεωρούσαμε αυτό ένα φυσιολογικό πράγμα που συνέβαινε σε αυτόν τον άνθρωπο. Γι΄αυτά που του συμβαίνουν σήμερα, καλώς του συμβαίνουν γιατί τα κορίτσια που τον έχουν κατηγορήσει, είναι επίσης άνθρωποι της ζωής μου και εξίσου φίλες.

Νιώθω τεράστια θλίψη γι΄αυτόν τον άνθρωπο που καταστράφηκε μη προσέχοντας, μη βάζοντας αρχές στη ζωή του και όρια στο μέχρι που μπορεί να φτάσει η εξουσία. Δεν έλεγξε την εξουσία που είχε στα χέρια του και γι’ αυτό τώρα τιμωρείται. Νιώθω μεγάλη θλίψη γι΄αυτόν και την οικογένειά του.

Πιστεύω ότι για το παιδί του δεν έχει κανένα λόγο κανείς να λέει κάτι που βγαίνει στο επάγγελμα και είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός και θα πρέπει να του συμπαρασταθούμε».