Ανατριχιάζει ο Σάββας Πούμπουρας με την αποκάλυψή του: «Έφτασα στο σημείο μηδέν, δεν ήθελα να ξυπνάω»

«Έπεφτα κάθε βράδυ για ύπνο και έλεγα εντάξει ας μη ξυπνήσω αύριο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ανατριχιάζει ο Σάββας Πούμπουρας με την αποκάλυψή του: «Έφτασα στο σημείο μηδέν, δεν ήθελα να ξυπνάω»

Την φετινή τηλεοπτική σεζόν τον Σάββα Πούμπουρα τον βλέπουμε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA, στην εκπομπή «Ελένη» καθώς βρίσκεται στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη.

Μάλιστα, ο ίδιος παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» όπου "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του.

Οι δηλώσεις του Σάββα Πούμπουρα στο «MEGA Καλημέρα»

«Έφτασα στο σημείο μηδέν, είπα δεν έχει πιο κάτω οπότε κάτι πρέπει να αλλάξω. Οπότε πως αλλάζεις; Ή βρίσκεις ανθρώπους που έχουν βιώσει την αλλαγή και την έχουν αποτυπώσει σε ένα βιβλίο ή ανθρώπους που έχουν βρεθεί στις πιο δύσκολες συνθήκες και έχουν κάτι να σου πουν. Ξυπνούσα και δεν ήθελα να συνεχίσω να ξυπνάω.

Έπεφτα κάθε βράδυ για ύπνο και έλεγα “εντάξει ας μη ξυπνήσω αύριο, ας μη φάω πάλι όλο το άγχος του πρωινού που σηκώνομαι”. Τα πράγματα πάνε καλά στη ζωή – πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε – αλλά το μυαλό μας παίζει σκοτεινά παιχνίδια. Σε βάζει συνέχεια σε μια διαδικασία ότι δεν είσαι καλά, ότι κάτι δε γίνεται σωστά.

Ξύπναγα το πρωί και έλεγα, “μίλησα καλά σε αυτόν; Έκανα τη σωστή κίνηση; Πήρα τη σωστή απόφαση;”. Αυτό σε τρώει και για να μη σε τρώει κάνεις άλλα πράγματα. Το πρωί όταν ξυπνούσα ένιωθα ένα μαύρο σύννεφο και ήταν βαρύ. Το νιώθει πολύς κόσμος.

Γι’ αυτό ο κόσμος καταφεύγει σε ουσίες και αλκοόλ, για να μη σκέφτεται. Η σκέψη είναι δηλητήριο» είπε ο Σάββας Πούμπουρας και συνέχισε,

«Δεν είναι λύση, χειρότερα τα κάνει. Εγώ πέρασα σε αυτή τη φάση 1-1,5 χρόνο. Ξυπνάς μια μέρα και λες “περίμενε, δε γίνεται να είμαι έτσι μέχρι να φτάσω στα γεράματα”.

Δε μπορείς να είσαι κάθε μέρα. Είπα κάποια στιγμή “τέλος”. Και η Αρετή με βοήθησε αλλά περισσότερο εγώ ο ίδιος… Λες τραβάω τη γραμμή, ξεκίνησα τα βιβλία… και φίλους… Βοήθεια από ειδικούς τότε δε ζήτησα τώρα κάνω ψυχοθεραπεία, σεμινάρια…».

"Λύγισε" ο Σάββας Πούμπουρας μετά από την αποκάλυψη που έκανε για την κατάθλιψη

Το πρωί της Κυριακής 10/10 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι», ο Σάββας Πούμπουρας. Μεταξύ άλλων ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή καθώς έχει γίνει μπαμπάς. Ωστόσο, ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι πέρασε κατάθλιψη.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στη δεκαετία των 20-30 εννοείται πως δεν είχα φανταστεί να γίνω οικογενειάρχης. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν πως θα διασκεδάσω. Η γυναίκα μου το κατάλαβε αυτό, έκανε ένα καλό κόλπο: με άφησε ελεύθερο. Η αποδοχή είναι το μυστικό της σχέσης μας».

Ο Σάββας Πούμπουρας μίλησε και για μια άσχημη περίοδο στη ζωή του, όταν είχε περάσει κατάθλιψη: «Δεν άντεχα. Δε μπορούσα να ξυπνάω το πρωί. Είναι σοβαρό αυτό που σου λέω ότι δεν μπορούσα να ξυπνάω, με κατέκλυαν οι ενοχές», εκμυστηρεύτηκε ο παρουσιαστής.

«Κατάφερα και το ξεπέρασα ναι. Συνειδητοποίησα ότι δεν είμαστε τόσο σημαντικοί, κανείς μας, δεν περιστρέφονται όλα γύρω από εμάς. Ο καθένας έχει να σκεφτεί τα δικά του προβλήματα. Δεν σκέφτεται εμένα. Μεγαλοποιούμε τα πράγματα, σε κατακλύζουν και σκας».