Υρώ Μανέ για #metoo: «Αυτοί που είχαν αλαζονεία κι έπαρση εξουσίας, βλέπεις που βρίσκονται τώρα»

«Δέχθηκα πολύ bullying»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Υρώ Μανέ για #metoo: «Αυτοί που είχαν αλαζονεία κι έπαρση εξουσίας, βλέπεις που βρίσκονται τώρα»

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» όπου προβάλλεται μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ βρέθηκε το απόγευμα καλεσμένη η Υρώ Μανέ. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς παραμένει ένα φλέγον ζήτημα. Δείτε επίσης εδώ την κούκλα κόρη της.

Οι δηλώσεις της Μανέ στην εκπομπή «Στούντιο 4»

«Πάρα πολλά πράγματα τα είχαμε ακούσει και θα το έχετε ακούσει από όλους τους ηθοποιούς που είχατε καλεσμένους. Δεν ξέραμε το μέγεθος και την φρίκη, εγώ προσωπικά έπεσα από τα σύννεφα κι είχα σοκαριστεί.

Δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα μιλούσα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού για κάποια πράγματα και καταλαβαίνετε το σοκ που υπέστην, όταν έγινε όλο αυτό».

«Μερικά πράγματα είναι απερίγραπτα και δεν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβαίνουν. Ξέραμε για συμπεριφορές απαξιωτικές με εντάσεις, που είχαν την αλαζονεία της εξουσίας και νομίζουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι.

Αλλά ευτυχώς βλέπεις ότι στη ζωή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου σε μια συγκεκριμένη στιγμή και πραγματικά μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους. Αυτοί που είχαν αλαζονεία κι έπαρση εξουσίας, βλέπεις που βρίσκονται τώρα»

«Ήμουν Πρόεδρος του ΣΕΗ πολύ πριν τον Σπύρο Μπιμπίλα. Ήμουν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στο σωματείο, συνολικά για 4 χρόνια, σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.

Ήταν η κρίση με ανεργία 95%, ηθοποιοί στην απόλυτη πείνα, συμβάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, όπως δεν υπάρχουν και τώρα. Μάχη και αγώνας πολύ μεγάλος».

«Στην δική μου πορεία δεν υπάρξαν άσχημα γεγονότα. Διαχειρίστηκα τις δύσκολες στιγμές με ήπιους τόνους. Σημασία έδινα γιατί στόχευα στην επιτυχία.

Η επιτυχία είναι ένα πράγμα που στοχεύεις, είναι ένα πράγμα που μας έχει βάλει το σύστημα που ζούμε, ότι ένας επιτυχημένος άνθρωπος είναι και ευτυχισμένος και κανείς δεν κατάλαβε ότι μπορεί να είσαι ένας πολύ επιτυχημένος άνθρωπος αλλά με πολύ βαθύ σκοτάδι στην ψυχή».

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Ηρώ Μανέ

Είναι γνωστότερη για το ρόλο της Φλώρας Μητροπούλου στην τηλεοπτική σειρά Εγκλήματα. Γεννήθηκε στη Χίο το 1961 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα πολιτικών επιστημών. Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Το 2012 εξελέγη πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2014.

Παντρεύτηκε το 1997 και έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Φαίδρα.

Το 2017 πραγματοποίησε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, σκηνοθετώντας στο Εθνικό Θέατρο το έργο Τιτανομαχίες της Νατάσας Σίδερη, με πρωταγωνιστές τους Ταμίλα Κουλίεβα και Κώστα Τριανταφυλλόπουλο